Hvorfor bruker bilen min olje?

Ikke, bilen din bør ikke forbruke olje. Hvis det skjer, kan det være fordi det er eksterne lekkasjer som olje går tapt gjennom, eller fordi det er det interne lekkasjer. Det er mulig at bilen din bruker olje på grunn av interne eller eksterne lekkasjer, på grunn av stempelsmøring, ventilsmøring eller fordi den blander seg med gassene som slipper ut av sylinderen. I virkeligheten er alle disse situasjonene normale; Men hvis de får bilen til å forbruke så mye olje at vi kan merke det, er det meget mulig vi står overfor et sammenbrudd i mekanikken til bilen vår.

Bilmotorolje er vant til smøre bevegelige deler av kjøretøymekanikken. Og faktisk, mens oljen for eksempel må smøre stempelet, er det normalt at litt etter litt det brenner. Nå, i moderne motorer klareringer er så små at vi ikke en gang skal legge merke til at det er en oljeforbruk. Når vi bruker peilepinnen skal vi ikke merke forskjeller i oljenivået. Hvis vi legger merke til dem, er det faktisk fordi, bilen bruker olje i overkant, og derfor kan vi stå overfor en motorhavari i ulike mekaniske komponenter.

bilen bruker olje

Hvorfor bilen bruker olje og hvilken feil som kan påvirke den

De bilen bruker olje fordi det tjener til å smøre stempelet; eller rettere sagt, mellomrommet mellom stemplene og sylinderveggene. Og her er det mulig at en del – veldig, veldig liten – kommer inn i forbrenningskammer og der brenner det. Hvis overflødig olje blir brent på denne måten, vil vi merke det fordi det kommer ut blå røyk fra eksosrøret og i tillegg produseres en ganske annen lukt enn den vanlige. Hvis motoren er i perfekt stand, vil oljen som brenner på denne måten være så lite at vi ikke vil merke at det er forbruk. Hvis vi kan legge merke til at bilen bruker olje, og røyken er blå, kan det være en feil i motoren eller det kan være for store klaringer som får oljen til å brenne for mye på denne måten.

I tillegg til å merke blå røyk som kommer ut av enderøret, problemer knyttet til disse klaringene mellom segmentene av stemplene og sylindere vil oversettes til en Tap av ytelse av motoren, fordi det er en kompresjonstap. Og hvis motoren ikke fungerer på den kompresjonen den skal, i tillegg til å brenne olje, vil du også miste kraft og muligens øke drivstofforbruket.

lang levetid oljer 2

Men i tillegg til ovennevnte, bilolje tjener også til smør ventilene. Mellomrommet mellom ventilene og deres føringer krever smøring, men også her, hvis det er for store klaringer, vil det brenne olje i forbrenningskammeret og vi kan også merke at blå røyk kommer ut av eksosrøret. Dette problemet kan være forårsaket av en feil relatert til ventilene.

Som hovedregel vil bilen ha en økt oljeforbruk når du går opp. Det anbefales ikke å misbruke turtallsområdet i verken bensin- eller dieselbiler, fordi vi kan redusere levetiden deres betydelig. Du må vite når du skal skifte gir slik at du ikke gjør det ved for høye turtall, men heller ikke skifte gir når motoren ikke går på optimalt turtall.

Leave a Comment