Hvorfor er dekkene svarte?

Hovedmaterialet som dekkene er laget av er Gummisom er hentet fra Hevea Brasiliensis-treet, og det er hvitt. Så faktisk dekkene er hvite. Faktisk har opprinnelig dekkene alltid vært hvite. Men da Hvorfor er dekkene svarte? Det er fordi de er farget denne fargen med vilje fordi absorberer ultrafiolette stråler bedresom er årsaken til at dekkene stivner og sprekker.

Faktisk var opprinnelig dekkene hvite. Hvorfor? fordi de ble laget med Gummi, som er et grunnstoff som ble utvunnet fra Hevea Brasiliensis-treet ved å blø det. Dette er fra melkehvit farge, og av denne grunn var det endelige resultatet av dekkene faktisk av samme farge. Da gummibaserte dekk begynte å produseres, var et av hovedproblemene at dette treet kun var tilgjengelig i Brasil, så det ble tatt med til andre land for å hindre dem i å opprettholde monopol på en så viktig råvare. Men uansett hvor den ble plantet, kom gummien stadig ut melkehvit. Men som endret seg seinere.

dekk 2

Hvorfor er dekkene svarte?

De dekkene begynte å bli svarte på tjuetalletDet var noe progressivt og fargeendringen ble gjort med vilje. Ved bruk av kullsvartsom er et petroleumsderivat, var det mulig å forbedre holdbarhet og motstand av kjøretøydekk, noe som også ble oppnådd -om enn i mindre grad- med sinkoksid. Og det er fordi den svarte fargen bedre absorberer ultrafiolette stråler, som er det som forårsaker herding og sprekker i dekkene. Men også, siden dekkene alltid er på bakken og i kontakt med skitt, svart ser renere ut enn hvit, siden skitt er mindre synlig.

Av denne grunn har det gjennom historien vært mange år som de har sett tofargede dekk, med hvite sider og svart slitebane. Litt etter litt, i denne tofargede konfigurasjonen av dekkene, begynte den hvite fargen å miste tykkelse til vi faktisk endte opp med å ha helt svarte dekk. Den dag i dag er selvfølgelig alle dekk helt sorte og dessuten er de laget med syntetisk gummi og mange andre komposittmaterialer.

I tillegg til at fargen på dekkene definitivt har holdt seg svart, har sammensetningen utviklet seg i stor grad. I dag kunne du lage dekk veldig motstandsdyktige mot herding og sprekker uten å måtte gjøre dem svarte, men rett og slett med mer motstandsdyktige komposisjoner. Men alle forbrukerdekk er svarte.

Leave a Comment