Hvorfor finnes det spesielle dekk for elbiler?

Hjulprodusenter utvikler og markedsfører spesialdekk for elbiler fordi disse typer kjøretøy er vanligvis tyngre på grunn av batteriet roligere og de har også en øyeblikkelig levering av dreiemoment med høyere akselerasjon. Av denne grunn bærer elbiler forskjellige dekk og med noen veldig spesifikke tekniske egenskaper.

Foran et kjøretøy med forbrenningsmotor, en elektrisk bil Det er vanligvis noe tyngre. Dette er for ham høy batterivekt, som vil være høyere jo mer energilagringskapasiteten er -nesten alltid, selv om den avhenger av den gravimetriske energitettheten-. Videre er et elektrisk kjøretøy mye roligere og umiddelbar dreiemomentlevering som oversetter seg til mye mer akselerasjon. Så grunnen til at elbiler bruker spesialdekk er fordi de er tilpasset disse forskjellene.

elektriske bildekk 2

Hvorfor bruker elbiler spesielle dekk, hvordan er de forskjellige?

Hver produsent tar seg av visse tekniske egenskaper med mer eller mindre detaljer. men a dekk til elbil skiller seg fra en konvensjonell fordi den gir mer grep for å motvirke at et elektrisk kjøretøy har mer vekt -eller rettere sagt, mer masse- og noe større treghet. Dette økte grepet fokuserer på å redusere stopplengden.

I tillegg har elbildekk en lavere rullemotstand som gjør det mulig å arbeide med umiddelbar levering av dreiemoment, økning i vekt og reduksjon av forurensende utslipp. Og på den annen side har disse typer dekk mer robuste gummiblandinger og er designet med sterkere flanker som i elbiler tjener til å jobbe med en tyngre last og umiddelbar levering av dreiemoment. Takket være disse to forskjellene, det reduserer slitasje som produserer elektriske kjøretøy.

elektriske bildekk 1

Av disse grunnene ovenfor elbiler bruker spesielle dekk og flere og flere produsenter har et utvalg, eller modeller, spesielt for elektriske kjøretøy. Og forskjellene i kjøringen, både når det gjelder sikkerhet og komfort, er virkelig bemerkelsesverdige. Blant annet dekk til elbiler de er roligere. Hvorfor? Fordi et elektrisk kjøretøy ikke har noen motorstøy, så det rullestøy Den er mye mer tilstede i hytta.

Men i tillegg avhenger kvaliteten og ytelsen til dekket også av om vi får den størst mulig autonomi. Og dette oppnås med forbindelser som, selv om de gir mer grep for å optimere bremsearbeid, også forårsaker mindre rullemotstand. Og med dette, som vi nevnte tidligere, oppnås mer komfortable, sikrere dekk og også mer effektivt. Og det er derfor de er spesielle og spesifikke for elbiler.

Leave a Comment