Hvorfor lyder blinklysene? «Klikk klikk» har en forklaring

Når du aktiverer blinklyset av kjøretøyet, i en eller annen retning, eller når du setter nødlysi samme takt som lysene tennes -oransje i fargen, forresten- den produserer en lyd. Det tar akkurat samme rytme, og når jeg forklarer hvorfor lyder blinklyseneda vil du forstå perfekt hvorfor det er en så presis harmoni mellom belysning og «klikk klikk»den karakteristiske lyden av bilens blinkende lys.

Du vil ha hørt det i elektroniske blinklysbasert på en brikke som er ansvarlig for å sende puls til relé. Reléet er en elektromagnetsammensatt av flere spoler som genererer en magnetfelt så snart elektrisk strøm går gjennom dem. Dette magnetfeltet er ansvarlig for lokke inn i en hengslet metallrammesom kobler til og fra kontakten med lysene for å sende eller kutte nåværende.

Slik fungerer billys, av denne grunn lyder blinklysene

Når brikken kutter strøm til spolene, magnetfeltet brytes og derfor tiltrekkes ikke metallrammen lenger. Han blinklys høres er produsert av et stafett aktivert av en liten brikke, eller den kan også produseres av en bimetall fjærbøyning i en og en annen retning for å skape kontakt eller kutte den, og la den elektriske strømmen passere, eller ikke. Nå er sistnevnte mye eldre.

Faktisk i moderne biler det er en annet system for blinklys. Nå er taleren om bord den som har ansvaret for å sende signalet til stille releer i fast tilstand. Det vil si at indikatorene på moderne biler de høres egentlig ikke utmen blinklyd den er produsert på en «kunstig» måte ved hjelp av kjøretøyets høyttalere.

I andre, selv om reléene ikke produserer noen form for lyd, er det installert et stafett, forresten, bare for å generere denne støyen. Selv om det er en slags problem med kjøretøyets eget lydsystem, vil lyden fra blinklysene fortsette å produseres. Fordi dette blinklys høresfor tiden tjener for Ikke glem at de er på.

Leave a Comment