Katastrofal Formel 1 Singapore Grand Prix

Seier for Lewis Hamilton i Formel 1 Singapore Grand Prix. Den engelske føreren fra Mercedes skiller seg ut i verdensmesterskapet med ytterligere 25 poeng og en uventet seier forårsaket av den tøffe starten som Grand Prix hadde. Ricciardo ble nummer to i nok en spektakulær prestasjon og Bottas tredje.

Før løpet begynte det å regne kraftig. Fram til midten av testen ble de våte dekkene faktisk brukt. Nesten hele feltet startet på mellomdekkene. Fernando Alonso og hans McLaren-lagkamerat Vandoorne tok en risiko på våte dekk, som få andre sjåfører har våget. I starten gled Verstappen mellom de to Ferrariene. Nærheten til den første corneren gjorde at Raikkonen gikk tom for plass og Vettel stengte. Resultatet var det man så komme.

utgangsulykkeSlik kolliderte de to Ferrariene med Verstappen i mellom

Den farligste starten på dette Formel 1-VM

Raikkonen og Verstappen berørte hverandre. Red Bull-nederlenderen spratt av Ferrari, som mistet kontrollen over bilen sin, kolliderte med Vettel og skled inn i første sving. Der kjørte Räikkönen, totalt ute av kontroll, over Verstappen igjen, med så uflaks for Fernando Alonso at de også tok ham foran. Asturieren gjorde en fantastisk start, men bilen ble ekstremt skadet og han trakk seg tilbake noen runder senere. Den venstre sidestøtten og den flate bunnen var knust og nesten umulig å kontrollere.

Rett etter ulykken tok Vettel ledelsen, bare noen hundre meter senere for å miste kontrollen over sin Ferrari og miste nesen. Han ga til slutt opp, som stor fordel for Hamilton for å endelig utrope seg selv til Formel 1-mester denne 2017-sesongen.

Alonso singapore 1

Slik så Alonsos McLaren ut etter ulykken

Safety Car markerte dette Formel 1-løpet

På den annen side klarte Carlos Sainz, en nylig signering fra Renault Sport F1 Team, å bli nummer fire etter et svært minneverdig løp.. Samboeren hans Kvyat falt ut igjen. Hovedsaken er i tillegg at han var over Palmer. Renault-føreren fikk sine første poeng for sesongen ved å nå sjette plassering. Carlos Sainz, med en bil med et dårligere chassis, klarte å dominere ham takket være kvaliteten på kjøringen hans, og overvinne problemer med batteriet til Renault-motoren hans.

Vandoorne, Alonsos lagkamerat, klarte til slutt å avslutte på syvende plassering, og fikk noen poeng for McLaren. Dermed klarer de å redde møblene i dette dårlige løpet av Formel 1 for de av Woking. Det må også erkjennes at denne gangen kom problemene fra Red Bull og Ferrari, i stedet for fra Honda.

vandoorne

Vandoorne kom tilbake til poeng for McLaren

Vi så opptil tre Safety Car-starter i Formel 1 Singapore Grand Prix. Etter ulykken ved start og to andre. Den siste på grunn av tap av kontroll fra Ericsson over Sauberen sin på broen. Hamilton, i sistnevnte tilfelle, klaget over årsakene til ingeniørene sine. Logisk ting, fordi ledelsen hans ble satt i fare. Avgangene til Safety Car gjorde at Grand Prix avsluttet etter tid i stedet for antall runder for ikke å overstige 2 timers racing.

radiusen til @Carlossainz55
Vanskelig å ikke bli begeistret :»)#SingaporeGP #Ta pic.twitter.com/H7b4vhFZJG

– ElTitoBernie (@Yayo_F1) 17. september 2017

Neste løp vil finne sted i Malaysia, på Kuala Lumpur-kretsen. En av de mest tekniske banene i Formel 1. Sjansene for regn er alltid tilstede, selv om vi må se hvordan endringen av dato i kalenderen påvirker oppsettet. Det gjenstår å se om Carlos Sainz» setebytte i løpet av disse to ukene blir bekreftet til Renault i Malaysia..

Leave a Comment