Keramiske bremser, er de verdt det?

Som du kan forestille deg, er keramiske bremsereller rettere sagt keramiske bremseskiver, kommer fra konkurransen. Før de ble introdusert for biler, ble de faktisk utviklet med luftfartsindustrien -som mange andre fremskritt innen motorsport-, og på 80-tallet var det da de ble utgitt i Formel 1 å, nesten 20 år senere, debutere i en gatebil: Porsche var pioner med Porsche 911 GT2som hadde dette bremsesystemet som standardutstyr.

Fra fly til racerbiler, og derfra til gatebiler

Vi vet allerede at mye av fremskritt innen bremsesystemer de kommer fra fly, og de keramiske bremser -og karbonkeramikk- har også fulgt denne linjen, men først gjennom konkurransefeltet. Og dens viktigste karakteristikk, eller forskjellen med hensyn til de konvensjonelle, er at dens sammensatt det er basert på keramisk komposittmed høy hardhet og enorm motstand mot slitasje. Men selvfølgelig, denne komposisjonen sammen med karbonfibre som også er introdusert i skivene som en del av deres struktur, og til absorbere spenninger som er produsert i bruk, tilbyr kun sine beste egenskaper i varmt.

keramiske bremser på Porsche 911

Keramiske eller karbon-keramiske bremseskiver gir fordeler kun ved sporty kjøring under svært høye krav.

Keramiske bremser: deres fordeler og ulemper

Forbindelsen og dens produksjonsprosess mer enn 1500ºC, tillate svært interessante egenskaper. For eksempel tåler mer enn 800 ºC i intensiv bruk uten alvorlige problemer gitt sin Høy termisk stabilitet og arbeidstemperatur. Men selvfølgelig er nettopp denne fordelen et problem, fordi dens effektivitet er den rette når temperaturen er høymens de mister bitt og presisjon når skivetemperaturen er lav.

Hvis bilen din ikke er en sportsbil, eller du ikke kommer til å bruke den som sådan, kommer du ikke til å dra nytte av egenskapene de tilbyr.

mercedes sls amg, karbon keramiske bremseskiver

Det vil si at i en krevende bruk er når de tilbyr oss eksepsjonell ytelse takket være egenskaper som deres overlegen motstand mot termisk sjokk, overlegen termisk stabilitet ved 1350 ºC og høyere arbeidstemperatur. De har også en lavere utvidelseskoeffisient sammenlignet med konvensjonelle bremseskiver, og tilbyr en annen serie med fordeler som tillater maksimal bremsing i høye temperaturer. De lider ikke så mye av utmattelse, men problemet er at alt dette Det kommer oss bare til gode ved en svært krevende brukmens vi i en normal sirkulasjon kun vil ha en dyrere komponent, og det vil på grunn av de lave driftstemperaturforholdene ikke gi oss nevneverdige fordeler.

Leave a Comment