MG 4 går opp i pris, et skudd for foten for den billige elbilen som alle ønsket seg

De MG 4 nylig landet i et marked hvor Volkswagen ID.3 det er mye dyrere og det er ikke det at det gir for mange fordeler, og det Renault Megane E-Tech Electric akkurat det samme. Den elektriske bilen av det kinesiske merket ble da foreslått som et mer interessant alternativ av den enkle grunn at det var billigere. Imidlertid har MG gått inn i dette nye året 2023 med en betydelig prisstigning Det kan endre landskapet ganske mye. Tydelig at MG nettopp har skutt seg selv i foten ved å heve prisen, pga prisen var den største attraksjonen, men er det fortsatt billigst? Er MG 4 verdt det?

De Prisøkning på MG 4 påvirker hele området; det vil si at alle dens versjoner og finish har steget i pris med årsskiftet. Det billigste alternativet i sin katalog, den standard finishsom også er assosiert med en enkelt 170 CV elektrisk motor og et batteri på 50,8 kWh energilagringskapasitet, før den kostet 29.490 euro og nå har det kommet til å ha en pris på €31 440. Dette innebærer en heve på nesten 2000 euro for en versjon som, husk, registrerer en autonomi av 350 km i henhold til WLTP-sertifiseringssyklusen. Og den neste, som er Comfort-finishen, ble priset til €33 490 og nå har det kostet seg €35 940. I dette tilfellet en økning nær 2.500 euro for versjonen med 204 CV, NMC-batteri på 61,7 kWh og autonomi på 450 kilometer. Det samme som har skjedd med den dyreste versjonen av serien, som er luksus finishsom har gått €35.450 til €37.940 lider av nøyaktig samme prisøkning.

mg 4 elektrisk

MG 4 har hevet prisen, den største attraksjonen den hadde nå er mye mindre sammenlignet med konkurrentene

Med denne prisøkningen for MG 4, nå i sin sammenlignbare versjon handler det om 2700 billigere enn en Cupra Born og fortsatt, til tross for at det har hevet prisene ganske mye, er det fortsatt nesten 8000 euro billigere enn en Volkswagen ID.3. Volkswagen-modellen anses å være dens reneste rival fordi de har en veldig lik tilnærming, men Cupra Born har en sportigere tilnærming. Likevel er de sammenlignbare alternativer, og som vi ser er MG 4 fortsatt en elbil mye billigere enn disse europeiske alternativene.

Av sine direkte rivaler er det bare Cupra Born som har gått opp i pris, om enn med en mindre økning til de som oppleves av MG 4. Verken Volkswagen ID.3 eller Renault Mégane E-Tech Electric har steget i pris og likevel, uten å ha forbedret ytelsen, De er dyrere enn MG 4 etter at den kinesiske modellen har gått opp i pris. Dette gir oss et ganske klart syn på at, som vi allerede har kommentert, kom MG 4 inn på markedet med svært aggressive priser. Men det er også sant at produksjonskostnadene i Kina er mye lavere, og disse produsentene har råd slike strategier.

mg 4 foran

Morris Garages trekk med sitt nåværende flaggskipprodukt, MG 4, handler om inflasjon som påvirker Europa og med den spesielle situasjonen som Kina opplever med helsekrisen og ubalansen i forsyningskjedene. Prisveksten som påvirker kritiske materialer for produksjon av elbilbatterier spiller også en ledende rolle i denne sammenheng. Helt sikkert, alle merker øker prisene på bilene sineselv om denne trenden er forventet begynne å fikse snart.

Den siste informasjonen i denne forbindelse pekte på det faktum at mangel på mikrochip begynner å gi etter mangel på etterspørsel i teknologisektoren. Men på dette tidspunktet er det fortsatt problemer og lagerbeholdningen er lav for alle bilprodusenter. I løpet av de neste månedene bør vi begynne å se første prisfall ikke bare fra nybilmarkedet, men også fra bruktmarkedet. Dessuten kommer de snart nye kinesiske merker med aggressive priser som vil tvinge markedet til å endre trenden når det gjelder priser.

Leave a Comment