MG vil ha solid-state batterier i 2025, la Volkswagen og selskapet skjelve

Tradisjonelle vestlige produsenter som f.eks Volkswagen, ikke som et merke, men som et bilkonsern har de en seriøst problem. Også stellantis, selvfølgelig, som inkluderer merker som Citroën, Peugeot, Opel og mange flere. Det problemet kalles MGog det har allerede gitt krig med biler med gode fordeler og mye lavere priser vanlig. Men det er også at i elbilens teknologiske rase er de i ferd med å komme videre med den mest lovende teknologien i de kommende årene: de vil ha solid state-batterier i 2025tilsynelatende før noen av hans potensielle rivaler.

Akkurat nå er MG ZS det er allerede en klar trussel mot Volkswagen-konsernet. Her i Norway, for eksempel, sammenlignet med en SEAT Arona som leder markedet uten tilsynelatende vanskeligheter, har den billige lille SUV-en fra det kinesiske merket klatret til sjette plassering blant de mest solgte bilene. Men det er han MG 4for eksempel, er også exit. Den er mye billigere enn Volkswagen ID.3, eller Cupra Born, og tilbyr likevel det samme eller enda mer. De har med andre ord allerede klart å ta virkelig viktige grep, men det er det om mindre enn to år vil de ha solid-state batterier. Og dette kan selvsagt få dem til å tjene hele på elbilmarkedet.

mg 4 dynamikk

Solid-state batterier siden 2025, teknologien som kan føre MG til å være ledende innen elbiler på svært kort tid

Det britiske merket, som produserer sine biler i Kina, vil ha tilgjengelig solid state-batterier på rekordtidfra samme år 2025 som rapportert av lokale asiatiske medier. SAIC-bilgruppen, som er morselskapet til MG, har allerede annonsert sine planer om å tilby første elbil med denne banebrytende teknologien innen år 2025, i samarbeid med ChingTao Energy, som er den de åpnet et laboratorium spesielt for dette i fjor.

Allerede i fjor avanserte de med at de har satset på å oppnå en batteri med mer enn 1000 km autonominoe som vi vet at med teknologien til fast elektrolytt er relativt lett å få tak i, fordi de har en energi tetthet langt bedre enn dagens batterier. Men de avanserte også en kapasitet for 4C hurtiglading. Med andre ord, et batteri som kan være lade til 100 % på bare 15 minutterslik at autonomi heller ikke er noe problem fordi ladesystemet også er mye raskere enn de nåværende.

mg cyberster 2

SAICakkurat som Renault Group, Volkswagen Group eller Stellantis, har ulike bilmerker og noen av dem opererer kun på det asiatiske markedet. Et av disse merkene er MG, som markedsføres i Europa, selv om det også fungerer i Kina og med modeller som ikke er tilgjengelig her. For øyeblikket har de ikke avslørt hva som blir det første merket som vil telle, i år 2025med første elbil med solid state-batterier. Nå betyr det enkle faktum at SAIC har teknologien det MG har det for hånden.

Som vi allerede vet, er solid state-batteriersom skiller seg fra litium-ion-batteriene som for tiden brukes av enhver elbil, skiller seg ut fordi elektrolytt plassert mellom katoden og anoden er en solid materialkomponent. Dagens batterier bruker i de fleste tilfeller en brennbar flytende elektrolytt, og begrenset i ytelser. Denne teknologien gjør det mulig å oppnå høyere energitetthet og åpner derfor døren til elbiler med mye mer autonomi enn de nåværende. Men det er også at det effektivt tillater utvikling av mye raskere ladesystemer.

Leave a Comment