NASAs revolusjonerende, kraftigere og lettere batteri med solid elektrolytt og ny kjemi

De GRYTE jobber -blant mye annet- i en ny batteriteknologi og har gitt noen nøkkeldata om deres fremgang i denne forbindelse. Dens linje med forskning og utvikling forfølger kraftigere batterier enn dagens litium-ion, og med fokus på en fast elektrolytt kombinert med en ny kjemi. Gjennom SABERS-programmet, «Solid-State Architecture Batteries for Enhanced Rechargeability and Safety-, har de allerede en prototype med en ekstraordinær energitetthet på 500 Wh/kg.

Den siste prototypen av neste generasjons batteri som har tilgjengelig GRYTE er, mens vi var fremme, en solid state batteri som er basert på svovel og selenog som kan skryte av å nå 500Wh/kg energitetthet, slik som Amprius eller CATLs kondenserte batteri. Nå, det som er sikkert er at revolusjonerende NASA-batteri er basert på et annet konsept, fremfor alt fordi den bruker en alternativ kjemisk sammensetning. Og, i det minste a priori, har de ikke fokusert på elbiler, selv om denne teknologien selvfølgelig kan tas i bruk i fremtiden for private kjøretøy.

solid state-batterier

Et rekordstort batteri, dette er NASAs solid-state batteri basert på svovel og selen med ti ganger mer utladningskraft

utenfor ekstraordinær energitetthet hvem har fått GRYTEsom mens vi gikk videre allerede har blitt oppnådd av Amprius og CATLen av nøkkelfakta om denne batteriteknologien er at i forbindelse med Georgia Tech det har de klart last ned ti ganger raskere enn da etterforskningen startet. De utladningskraft av dette batteriet går langt utover det noe annet selskap har oppnådd så langt, og dette er en nøkkelfaktor for utviklingen av raketter og andre typer fly som krever en ekstrem makt for takeoff.

I følge informasjonen de har avansert, er en av de største fremskrittene innen denne teknologien at SABERS-teamet har klart å er 40 % lettere. Battericellene svovel og selen kan stables oppå hverandre uten hylsterslik at en betydelig høyere energitetthet oppnås og vekt av batteripakken påvirkes på en veldig positiv måte. Videre støtter denne typen kjemi dobbelt så høy temperatur enn de mest avanserte litium-ion-batteriene som er tilgjengelige i bransjen, og er mindre påvirket av trykkendringer.

batterier

Alle disse dataene viser at selv om GRYTE forfølge selvfølgelig en god energitetthet, er bilindustrien i utvikling som er i stand til å matche tallene. Men i det NASA er flere skritt foran er i aspekter som maksimal utladningseffektden Varme motstand og motstand mot trykkendringer. Faktorer som ikke påvirker elbilen, men som imidlertid påvirker raketter og fly som vil bli utviklet i løpet av de neste årene for å erstatte de nåværende. Nå har alt dette en ganske kompleks fremtid foran seg.

Poenget er at denne teknologien må utsettes for mange tester med strenge protokoller, og kostnader de vil ikke reduseres i det hele tatt. Det komplekse nå er at disse nye komponentene er det godkjent til bruk i kommersielle fly. Dette er mye mer komplekst enn å utvikle et batteri for en elbil, og prosessen vil ta mye lengre tid, men NASAs fremskritt er utvilsomt lovende for fremtidens luftfart.

Leave a Comment