NIO har en dato for sin «billige» elbil i Europa

det kinesiske merket BARN har rapportert en stund angående deres to nye merker av elbiler som vil legge seg under hovedbilen. Den ene er Alps, som vil lansere mellomklassemodeller; og den andre er ildfluesom vil fokusere på billige elbiler. Nå, ikke så billig som en BYD Måke og lignende, langt ifra, men sikter til en gaffel på 30.000 euro, omtrent. Og dette, med gjeldende hjelp fra MOVES III-planen, kan holde seg rundt 23.000 euro.

Ankomsten av MG og BYD Det har bare vært begynnelsen på en bølge av kinesiske utgivelser som har vært annonsert i lang tid. Merker som Zeekr, XPeng eller våre egne BARN Vi har visst en stund hva de har planlagt. lansere modeller i europaog at de også vil lage en solid og bestemt satse på elbilen. Nå av BARN Det har allerede blitt kommentert for en tid siden at selskapet ikke har særlig interesse av å bringe sin hovedmerket til noen spesifikke land som f.eks. Norway. Her er det ikke så relevant etterspørsel etter et premium-fokusmerke. Så fokus er på ildflueet «andre merke» mer fokusert på billige elbiler. Og ikke bare billig, som utvilsomt er en nøkkelfaktor for å tiltrekke interessen til den europeiske kunden, men også mer kompakte dimensjoner.

barn et5 1

Firefly, NIOs billigbilmerke, har allerede en dato for ankomst til Europa

Med ildfluefokuset er ikke å konkurrere mot merker som Daciasom er sentrert om virkelig billige biler -Når det gjelder elektriske kjøretøy-. Fokuset hans er heller rettet mot stellantis gruppe og mot ham volkswagen gruppe. Det vil si et generalistsegment med massiv rekkevidde. Faktisk, ifølge den siste informasjonen, er strategien akkurat nå basert på en modell som ligner den MG 4rival blant andre av VW ID.3og som har en omtrentlig pris på 30 000 euro.

For å gi oss en idé, er listeprisen på MG 4 faktisk €30 000 før du bruker noen form for rabatt eller statsstøtte. Nå bare med hjelp som tilsvarer MOVES III Plan rabatten er opptil 7000 euro; det vil si at den som kan dra nytte av det ville gå med på en pris på 23.000 euro som utgangspunkt. Og dette ville effektivt posisjonere «billig elbil» NIO merke i samme høyde som MG 4.

nio et5 side

Tatt i betraktning, hvis NIO er i stand til å oppfylle denne forutsetningen, ville de ha en viktig konkurransefordel med hensyn til Volkswagen ID.3 eller Renault Mégane E-Tech Electric, som er mye dyrere enn Morris Garage-modellen. Det ville være plassert, i form av pris, heller møtt med VW ID. 2 allesom kommer i år 2025 og visstnok rundt €25 000. Og her kommer vi til nøkkelpunktet, som er forventet dato av NIO for lanseringen av sin ildflue merke. De forventer å starte produksjonen i løpet av tredje kvartal 2024; det vil si at lanseringen av modellen i Europa kommer i 2025.

Det er fortsatt mange åpne ukjente, fordi vilkår og priser har blitt diskutert, men for øyeblikket har ingenting virkelig opplysende om denne første modellen blitt avslørt. Vi vet hvor de vil at det skal passe, segmentmessig, men vi har fortsatt ikke detaljer om nivået på maktfor eksempel autonomi planlagt eller evnen lagring av batterienergi. Hvis du følger trinnene til Volkswagen ID. 2all, det bør i det minste peke på 400 kilometer autonomi over WLTP-sertifiseringssyklusen.

For mer enn ett år siden dukket det opp informasjon om en modell av €15 000 av Firefly. På dette tidspunktet er ikke mer kjent, men det kan ha med å gjøre et andre produkt De har spådd for noe senere. Hvis BYD har oppnådd det med BYD Seagull, som knapt koster 10.000 euro på det asiatiske markedet, vil kanskje Firefly også være kapabel senere. Nå BYD Måke den har en så interessant pris i Kina, ikke i Europahvor det er noen store komplikasjoner å tilby så lave priser.

Leave a Comment