Ny Hyundai Kona, radikal endring for lillebroren til Tucson

Hyundai har nettopp presentert i samfunnet ny Hyundai Kona 2023, selv om han ennå ikke har avdekket absolutt alt om ham. De har allerede gitt oss første offisielle bilder av modellen og noen viktige detaljer. For eksempel har de avansert at nå måler det 4,36 meter lang og har derfor blitt 150 mm lang og 25 mm bred. Den er nå 1,83 meter bred og akselavstanden er 2,66 meter, som er ytterligere 60 mm mer. Kom igjen, den er nå en modell mye nærmere KIA Niro og konkurrerer direkte med alternativer som SEAT Ateca, Toyota C-HR eller Skoda Karoq.

Det mest åpenbare er at Hyundai Kona 2023 debuterer nytt design og det i tillegg har det koreanske merket tatt avgjørelsen om flytt modellen nærmere IONIQ-ene dine. Det er verdt å forlate denne familien av elbiler, men formspråket er det samme. Av denne grunn viser det nå på forsiden en LED-lyslinje som går gjennom hele «nesen» horisontalt for dagslyssystemet. Og på sidene av støtfangeren, som vanlig på modellen, den 2023 Hyundai Kona fortsatt iført to store optiske grupper de viktigste som er direkte festet til hjulbuen. Disse hjulbuene har fått fremtreden og har flere kanter å gi en følelse av større sportsånd enn i forrige generasjon. Det nye designet til den nylig utgitte Hyundai Kona 2023 er uten tvil mye mer futuristisk og engasjement for et mer minimalistisk, enklere og mer nøkternt konsept.

HYUNDAI KONA 2023 2

Nøklene til Hyundai Kona 2023: den opprettholder alt som er bra med modellen og forbedrer det den kan gjøre

Kona ble introdusert for serien i 2017 og oppdatert i 2020. Nå 2023 Hyundai Kona fremstår som en ny generasjon. Det handler spesifikt om andre generasjon av modellen. Og selv om den linjen med frontbelysning i format LED-piksel er en direkte arv fra IONIQ, i side vi kan se at referanser er tatt mer av Tucson. Med svært støpte former som reduserer den «visuelle belastningen» på en meget vellykket måte. Utseendet til modellen er mye mer moden og den følger linjen som Hyundai allerede har vist oss for flere nye utgivelser.

I det innsiden har også vært fullt vellykket, for det fortsetter nøyaktig samme konsept som i IONIQ 5 og broren IONIQ 6. Det betyr at den er fullstendig modernisert og at vi har to skjermer som tilsvarer henholdsvis det digitale instrumentpanelet og multimediesystemet. Både det ene og det andre er begge 12,3 tommer diagonal og er innebygd i samme modul. Hele interiøret har blitt fullstendig rekonfigurert og uten tvil kvalitetssprang Det er bemerkelsesverdig. Og som vanlig for Hyundai kan vi allerede se det den teknologiske belastningen er svært høy.

INTERIØR HYUNDAI KONA 2023

I baksetene kan vi se at gulvet er helt flat. I denne viktige rekonfigureringen av interiøret kan du se at Hyundai har benyttet anledningen til forbedre innvendig beboelighet fremfor alt drar nytte av plassen i baksetene. Men i tillegg har det også vært en større kapasitet bagasjerommet enn i forrige generasjon som på det meste kunne nå 374 liters kapasitet. Dette har å gjøre med endringen i dimensjonene og fremfor alt med at den har en bredere akselavstand enn forrige generasjon av Hyundai Kona.

Men uten tvil vil en av styrkene til Hyundai Kona 2023 fortsette å være dens stort tilbud. Den forrige generasjonen var en stor suksess for det koreanske merket fordi den var tilgjengelig med bensinmotoreri elektriske versjoner og også med konfigurasjoner ikke plug-in hybrid. Og denne andre generasjonen kommer til å fortsette med den samme forpliktelsen å ha motorer for enhver smak og for alle behov. Mellom disse versjonene vil det være små estetiske forskjeller, men heller ikke for relevant.

HYUNDAI KONA 2023

Ny mekanisk serie av Hyundai Kona 2023: bensin, hybrid og også helelektrisk

Som tilfellet var med forrige generasjon, den nye 2023 Hyundai Kona er tilgjengelig med bensin, hybrid og rene elektriske motorer. I hybridversjonen, basert på en 1,6 GDi 105 hk motor ledsaget av en elektrisk motor 43 hkslik at i fellesskap utvikler seg 141 hk av maksimal effekt. Denne hybridkonfigurasjonen er også fullført med et litium-ion-batteri på 1,56 kWh av energilagringskapasitet og fungerer sammen med en endring dobbel clutch automat med seks hastigheter.

Nok en gang satser det sørkoreanske selskapet på DCT endring i sin hybridkonfigurasjon, og gir dermed en kjøring på høyere nivå enn noen av sine konkurrenter med enklere hybridteknologier, som Toyota. Og selvfølgelig å fullføre utvalget med elektrisk hyundai konasom ved denne anledningen vil være tilgjengelig i versjoner av 156 CV og 218 CVsammen med batterier 48,4 kWh og 65,4 kWh av energilagringskapasitet.

Disse nye elektriske versjonene av Hyundai Kona 2023 har en 11 kW innebygd lader og kan lade batteriet opptil 80 % på 41 minutter, ifølge de offisielle dataene til produsenten. Men hovedpoenget ligger i autonomiog dataene levert av Hyundai basert på WLTP-godkjenningssyklusen peker på 490 kilometer i versjonen med høyere batterikapasitet.

hyundai kona 2023 3

Mål og dimensjoner på Hyundai Kona 2023

Han 2023 Hyundai Kona Den er litt større enn forrige generasjon, måler kroppen 4,35 meter eller 4,38 meter avhengig av mekanikken som er valgt på grunn av deres små estetiske forskjeller. Den er 1,82 meter bred og 1,58 meter høy, og stammen har en kapasitet på 466 liter.

HYUNDAI KONA 2023 MÅL

Lang 4 350 / 4 385 mm *
Bred 1.825 mm
Høy 1.580 mm
Avstand mellom akser 2.660 mm
bagasjeromsvolum 466 liter

Leave a Comment