Ny Peugeot 308 2021, hva har endret seg?

Den nye Peugeot 308 2021 Det er tredje generasjon av modellen og den vil nå forhandlere i Norway i løpet av andre halvdel av 2021. Den har en omfattende liste med endringer sammenlignet med den forrige, utover det faktum at designet har endret seg nesten fullstendig. Den er basert på en ny plattform, som har latt den tilgjengelige plassen vokse både i baksetene og i bagasjerommet. Men i tillegg har karosseriet også økt dimensjonene.

Peugeot 308 2021 design

Den nye generasjonen av modellen, den Peugeot 308 2021 Den måler nå 4,36 meter lang, 1,33 meter høy og 1,86 meter bred. Det betyr at den er 11,4 cm lengre enn den forrige og 5,5 cm bredere. Den er imidlertid 1,7 cm lavere. Alle disse endringene i målingene bør favorisere dens dynamiske oppførsel, siden den også har en akselavstand på 2,67 meter, det vil si at kampen er 5,5 cm lengre.

Den utvendige designen til den nye Peugeot 308 2021 debuterer uten grenser -lik den til den nyeste Peugeot 508- og er den første som har innlemmet den nye Peugeot skjoldformede logoen, som gradvis vil spre seg til alle modellene. Fronten lanserer ny LED-optikk med skarpere design og med løvens klo som alle dens nye modeller allerede bringer. På panseret er det introdusert nye ribber i sideendene, og det er en ny strekklinje i fremre hjulbue, akkurat som under optikken bak. Denne optikken, bakfra, er ikke bare skarpere, men har også en skinnende svart trim.

En annen ny detalj bak er at den har en mer muskuløs støtfanger med en blank svart modul i bunnen. Lengden på frontoverhenget er slående, og ganske mye. Selv om bakdelen også har vokst, holder den seg innenfor de typiske målene for segmentet der Peugeot 308 2021 passer.

peugeot 308 2021 3

Interiør i Peugeot 308 2021

Innvendig er den nye Peugeot 308 2021 den vanlige iCockpit Av merket. Et lite ratt, som også er nytt og integrerer kontrollene til den forlatte satellittkommandoen, som vi kan se et 10-tommers digitalt instrumentpanel på. Det nye dashbordet kombinerer et bredt utvalg av materialer og er forpliktet til en sterk horisontalitet. I den sentrale delen er det en ny 10-tommers multimediaskjerm, litt større enn 9,7-tommers skjermen til forrige generasjon, men med ny grafikk og et optimert grensesnitt.

Og under berøringsskjermen er en ny konfigurerbar berøringsflate som gir rask tilgang til kontroller som for eksempel klimakontroll. Det er svært få fysiske knapper, antall lagringsplasser er forbedret og vi har USB Type-C-uttak, trådløs lader for smarttelefoner og nye AGR-sertifiserte seter. Med andre ord er ergonomi garantert inne i den nye generasjonen.

Fornyelsen av den franske kompakten har tjent til å øke plassen tilgjengelig i baksetene, selv om Peugeot ikke har spesifisert i hvilken grad dette aspektet har blitt forbedret. Det de offisielt har påpekt er at den tilbyr en 412 liter bagasjerom hvis vi velger en bensinmotor, eller en dieselmotor, og at i tilfellet med versjonene med plug-in hybrid mekanikk reduseres kapasiteten til 361 liter. Denne lavere kapasiteten skyldes åpenbart plassen som opptas av litium-ion-batterier.

peugeot 308 2021 2

Motorer og mekanikk til Peugeot 308 2021

Tredje generasjon av Peugeot 308 har samme mekanikk som allerede ble tilbudt i den forrige. Det betyr at vi vil fortsette å finne den med bensinmotorer i alternativer av 110 og 131 hkså vel som valgfritt 131 hk diesel. Men i tillegg til disse versjonene med varmemotor og ingen mikrohybridiseringvil den også være tilgjengelig i versjoner plug-in hybrid med den praktiske DGT Zero-etiketten.

De nye Peugeot 308 plug-in hybrider de kommer med kirkesamfunnene Hybrid 180 og Hybrid 225 og tilbyr hhv. 179 og 220 hk. De er forskjellige, i tillegg til kraft og pris, for tilbud 60 og 59 km av autonomi, til tross for at de to konfigurasjonene har en 12,4 kWh batterilitiumion. Og foreløpig er dette utvalget av mekaniske konfigurasjoner som Peugeot 308 2021 kommer med, selv om en ren elektrisk versjon vil bli lagt til katalogen senere.

Hvis du vil, kan du lese mer i Engine cglezv.

Leave a Comment