Omprogrammer bilens kontrollenhet: fordeler og ulemper

Jeg er overbevist om at selv om det var det minste, vil du ha hørt om omprogrammering av sentralbordet (eller ECU) til et kjøretøy. Og hvis du er her, er det sannsynligvis fordi du tenker gjør det på bilen din, men du lurer på om det er alt fordeler -som noen lover-, eller ja det er også noen ulemper å overveie. Og som med alt i livet, ja, ECU-omprogrammering kan få deg ut av problemer. høyere ytelser til mekanikken i bilen din, men det har den også Noen ulemper det faktum å omprogrammere kontrollenheten

For å komme inn på emnet skader det ikke at du har noen grunnleggende forestillinger om hva er omprogrammering av sentralbord. Og uten å gå inn på for tekniske detaljer, er det den som har ansvaret for å kontrollere drivstoffinnsprøytningen, tenningstidspunktet, optimeringen av luftstrømmen og et bredt spekter. Det vil si at omprogrammeringen av ECU består, stort sett, i modifikasjon av programvare av parameterne som bestemmer hvordan kjøretøyets mekanikk oppfører seg, og dermed kan interessante gevinster i ytelsen oppnås.

bilverksted

Fordeler: strøm, forbruk og uten problemer å passere ITV

Som du sikkert har blitt lovet, ja, det omprogrammering av sentralbordet kan få kjøretøyets motor til å levere en høyere makt. spesielt innen mekanikk Turbosom du kan trekke ut fra opptil 25 % mersammenlignet med en atmosfærisk motor som vanligvis vil oppnås «bare» 10 % mer makt med hensyn til opprinnelsen.

Og som du kanskje har hørt, ja, det kan også gjøres. redusere drivstofforbruketmen det ville være med en «repro» som gjør akkurat det motsatte, begrense spisingen av motoren lett. På den annen side er et av de positive punktene med en modifikasjon av denne typen at den er det svært vanskelig å oppdage av ITVog i det sjeldne tilfellet de la merke til, er en reversibel prosess uten problem.

Ulemper: pålitelighet, garanti og pris

Nøkkelen er i balansereog pålitelighet Etter en omprogrammering av en kontrollenhet, vil den bli skadet, utelukkende og utelukkende, hvis vi misbruker egenskapene til motoren vår. Det vil si at vi må ta hensyn til de spesielle begrensningene til mekanikk fordi ellers, effektivt, vi kan miste levetid på en veldig enkel måte.

omprogrammering av sentralbord

Og det er her en annen viktig ulempe spiller inn, og det er det vi mister garantien av produsenten i tilfelle mekaniske problemer hvis den oppdager at et prosjekt av denne typen er utført. Og hvis du lurer hvor mye koster det å omprogrammere sentralener det noe mer subjektivt at det er en fordel eller en ulempe, men for modeller med motorer på tre og fire sylindre rekkevidde mellom 200 og 400 euromens vi skal gå til 600 eller 700 euro ved større motorer, fem og seks sylindre.

Så bør jeg omprogrammere sentralbordet?

Det er åpenbart noe det du må verdsette det seg selv, om enn med råd fra en ekspert. Tross alt, omprogrammere sentralbordet er ikke alle fordeler, og det har selvfølgelig visse risikoer for mekanikken og elektronikken til kjøretøyet vårt som vi må veie. vi kan få bedre fordeler jobber med en ECU-oppgradering, men husk pålitelighet av de involverte mekaniske komponentene.

Hvis du ønsker å gjøre noe slikt, er det best å ta kontakt eksperter i denne saken, og om mulig med et verksted spesialisert på din bilmodell.

Leave a Comment