Pass deg for små motorer, nedbemanningsproblemet

Små motorer er alle raseri. Alt du trenger å gjøre er å ta en liten tur rundt testcars.es og se på motorene som har de siste utgivelsene. Hver gang motorene er mindre slagvolum. Den såkalte nedbemanningen er dagens orden, akkompagnert av en gjenoppliving av turbomekanikken. I dag praktisk talt alle produsenter innlemme turboen i veldig små motorer, til og med tresylindret. Inntil i fjor, ut fra erfaringen til en som var på utkikk etter en ny bil, var det bare Mazda som fortsatte å satse på store atmosfæriske som arbeidshest. Men er disse motorene bedre?

Påliteligheten til de små motorene, et produkt av «nedbemanningen», er dårligere enn blokkene med større kubikkkapasitet.

Han MAHLE Group, som er blant de 20 beste motorleverandørene over hele verden og ledende innen motorisk utvikling, ønsker å svare oss. Logikken forteller oss allerede at noe mindre må gå i stykker før. En 2-liters motor med 120 hk er ikke det samme som å sette den kraften i en 1,2 eller til og med 1000 kubikkcentimeter. Mekanikken blir stadig mer kompleks, og problemene deres også.

Små motorer, store problemer

Små motorer må omgå problemene ved å levere høye dreiemomentnivåer ved lave turtall., ifølge MAHLE. Denne høye dreiemomentleveransen så tidlig i kraftkurven skader motorens holdbarhet og utslippstallene stiger forurensninger. I tillegg har små motorer en høyere frekvens på LSPI: unormal forbrenning kalt lavhastighets fortenning. Uten å gå i detaljer produseres det et veldig høyt trykk i forbrenningskammeret, som ender opp med å skade all mekanikken til motorene.

MHALE Group undersøker for tiden nettopp disse problemene. å løse dem ved å bruke bedre komponenter og systemer som støtter disse fenomenene som begrenser levetiden til mekanikken. Det er ubestridelig det mindre motorer går hånd i hånd med å betale mindre veiavgift, men er det mer lønnsomt? Hva om motoren lar deg ligge midt på veien? Debatten er servert.

Leave a Comment