Prisene på solcellepaneler begynner å stupe og vil falle ytterligere

De priser på solcellepaneler blir påvirket av kollapse wafer priser fra ulike kinesiske produsenter. Hele den kinesiske solenergiforsyningskjeden, som representerer 80 % av verdensmarkedetblir påvirket av konstantene prisanmeldelser. På slutten av fjoråret 2022 har vi levd et kraftig fallmen det er også forventet at i løpet av månedene januar og februar fortsett å falle videre.

En rapport beskriver at en av hovedprodusentersom er LONGi, ved slutten av fjoråret 2022 har reviderte priser av to av hovedproduktene. Spesielt av M10 og M6 type wafere, henholdsvis 182 mm og 166 mm, registrerer en 27 % nedgang. Men det er at dette ikke er noe spesifikt eller et isolert tilfelle, langt ifra, men at fall i etterspørselen etter wafere har ført til denne generelle prisnedgangen og en betydelig produksjonskutt av ulike produsenter. Det er selvfølgelig ikke noe positivt for bransjen, men det er noe som kommer forbrukerne til gode finaler. I hovedsak er det som skjer med sluttforbrukerne at de er det senke prisene på solcellepaneler og derfor nyter vindenergi i ferd med å bli blir billigere. Og i et nøkkeløyeblikk som energi krise som vi opplever akkurat nå i hele Europa.

bilde 0770

Og prisene på solcellepaneler vil fortsette å synke enda mer de neste månedene

Like mye for gjenoppblomstringen av koronavirustilfeller i Kina som for månenyttåret, situasjonen vil fortsette å være vanskelig i de kommende ukene for produsenter. Som de selvsagt burde ta raske beslutninger om produksjonsplanene deres, og gitt disse omstendighetene har de det ikke så lett. Ettersom waferprisene faller, ser også celler og moduler hvordan prisene deres går ned i en ganske lik hastighet.

Det må også tas i betraktning at det er det øke tilgangen på polysilisium, og dette viderekobler også etterspørselen til et annet nettsted. Det er flere produsenter som på grunn av denne markedstrenden begynner å bygge opp varelageret ditt og dette er igjen en faktor som betinger de endelige prisene på solcellepaneler nesten direkte. Fra InfoLink ser de det ganske tydelig prisene vil fortsette å synkei hvert fall i løpet av månedene januar og februar. Kanskje fra mars vil situasjonen endre seg, men foreløpig virker det ganske åpenbart at trenden med fallende priser ikke kommer til å bli korrigert spesielt raskt.

IMG 0768

Og til tross for denne situasjonen er det mer enn tydelig at Solenergimarkedet er i god helse, og de neste årene kommer til å bli lovende. Så mye at det samme selskapet, LONGi, for bare en måned siden lanserte kunngjøringen om at de hadde fått en ny energieffektivitetsrekord å nå 26,81 %. I dag er det effektivitetsrekorden for silisium solceller, og det er en veldig viktig milepæl fordi denne teknologien representerer 95 % av markedet nåværende.

Hver liten økning i energieffektivitet er en utrolig innsats for industrien, selv når de er oppnådd 0,01 % økningermen det har allerede vist seg ved flere anledninger at teknologien som flertallet har tatt i bruk fortsatt har stort utviklingspotensial. Dette spesifikke øyeblikket er imidlertid ikke spesielt bra for kinesiske selskaper i sektoren. Og for sluttkunder er det i ferd med å bli en interessant mulighet å ta spranget til solenergi som en måte å få mer energiuavhengighet og redusere utgifter på strømregningen.

Leave a Comment