Qilin-batterier kommer, elbiler med +1000 km fra nå

De Qilin batteri er det nye stjerneproduktet til CATLsom jeg er sikker på at du allerede vet er verdens ledende batteriprodusent, over gigantiske selskaper som BYD eller LG. Vel, da har de annonsert at masseproduksjon av disse nye batteriene. At i samme volum er de i stand til å lagre 13 % mer energifor eksempel at tesla batterier 4680. Kom igjen, det er en referanseteknologi, og i en slik grad at den vil tillate nye å bli lansert på markedet. elbiler med 1000 kilometer og enda mer autonomi.

Den første elbilen i verden som vil bruke nye Qilin-batterier av CATL vil være zeekr 009, som er en stor minivan. Og de første leveransene av enhetene som bærer denne typen batterier vil starte i løpet av årets andre kvartal, bare en måned eller to etter at masseproduksjonen har startet. Zeekr har selv vært det den første overrasket På grunn av det faktum at en høy prosentandel av de som har reservert Zeekr 009 har gjort det ved å velge Qilin batterikonfigurasjon, som ble presentert i juni 2022, men det har ikke vært før nå at den har begynt å bli produsert i masseskala . og bringer med seg viktige fordelernoen felles for CTP-batterier, og andre typiske for teknologien som CATL har utviklet.

elbilbatteri 32

Dette er CATLs Qilin-batterier, 13 % mer energi enn Teslas 4680 og 255 Wh/kg energitetthet for å nå 1000 km autonomi

Dette innovativt batteri har flere bemerkelsesverdige aspekter, i den tekniske delen, og en av dem er det 72 % av volumet brukes for energilagring. Alle celle-til-pakke batterier De har en god prosentandel i denne delen, men CATL har tatt Qilin-batteriet til det ekstreme for å oppnå en energitetthet på 255 Wh/kg. Og det er nettopp dette som åpner døren for lansering elbiler med 1000 km autonomi, som CATL annonserte i fjor. Og Zeekr vil være den første elbilprodusenten som når det brutale rekkeviddetallet.

Angående celler 4680 som noen bruker i dag Tesla-modellerog som for øvrig er produsert av Panasonic, med samme kjemiske system og samme pakningsstørrelse som Qilin-batteriet lagrer 13 % mer energi. Som du kan se, står vi overfor et betydelig sprang i ytelse, men det er også et viktig fremgang i autonomi, i hurtiglading, i sikkerhet, i brukstid, i effektivitet og også i ytelse ved lave temperaturer i henhold til dataene avslørt av CATL. Og som vi sa før, Zeekr 009 minivan kommer til å bli den første elbilen som drar nytte av denne teknologien.

batteri

Det blir imidlertid ikke før zeekr 001 når du skal bruke den første CATL Qilin batteri lang rekkevidde». Det vil si den største konfigurasjonen av denne batteripakken som faktisk kommer til å oppnå 1000 km autonomi. Denne batteripakken med lang rekkevidde kommer kort tid etter lanseringen av Zeekr 009, og det har den 140 kWh av energilagringskapasitet. Når det gjelder Zeekr 009, med dette batteriet er autonomien oppnådd 822 kilometer, men selvfølgelig har den et mye mindre aerodynamisk karosseri, og det er også et tyngre kjøretøy.

Selvfølgelig kommer Zeekr ikke til å være det eneste selskapet som kommer til å bruke nye CATL Qilin-batterier. Det kommer garantert mange flere, men foreløpig har de allerede annonsert at de skal brukes av Li Auto, Neta, Lotus og også AITO. Litt etter litt vil vi sikkert finne ut flere produsenter av elbiler som skal bruke disse nye batteriene. Og med dette, som vi nevnte tidligere, kommer vi til å begynne å se flere og flere elbiler som overstiger 1000 km autonomi.

Leave a Comment