Renault Megane E-Tech Electric | Nå er det en SUV med 450 km autonomi

Den nye Renault Megane E-Tech Electric opprettholder navnet Mégane, men satser på et helt annet konsept: det er en elektrisk SUV og vil være tilgjengelig i mars år 2022. Det er ikke lenger en kompakt bil med termomotorer. Den er basert på CMF-EV-plattformen -delt med Nissan Ariya- og karosseriet måler 4,21 meter langt, med crossover-format.

Tiltakene til Renault E-Tech Electric avvike fra bunnen av 4,21 meter lang, 1,78 meter bred Y 1,50 meter høy. Det betyr at modellen er 15 cm kortere enn Renault Mégane Sedan, samt 3 cm smalere og 6 cm høyere. Akselavstanden er 2,70 meter, som er 3 cm mer enn Mégane og 7 cm mer enn Renault Captur – som imidlertid er litt lengre. Takket være disse tiltakene, spesielt akselavstanden, og det faktum at det er en elektrisk modell, tilbyr den en innvendig beboelighet som ligner på en Mégane, med større plass til knærne til de bakre passasjerene, og med en 440 liter bagasjeromsom er større enn Mégane og Captur.

renault megane e tech electric 2022 1

Batteri, motor, autonomi og versjoner av Renault Mégane E-Tech Electric

Renault Mégane E-Tech Electric har EV40 versjon med en enkelt motor 131 hk koblet til en 40 kWh batterisom lar deg tilby 300 km autonomi i henhold til WLTP-godkjenningssyklusen. På den annen side tilbys det i EV60 versjon med 218 hk strøm, batteri 60 kWh og en godkjent autonomi av 450 km. I begge konfigurasjoner har den en enkelt motor plassert foran og koblet til forakselen. kan øke hastigheten 0 til 100 km/t i 7,4 sekunderi 218 hk-versjonen, og toppfarten er begrenset til 160 km/t.

For batteriet har den et system av flytende kjøling og for intern termisk styring bruker den en varmepumpe. Batteriladesystemet er 130 kW maksimum i 60 kWh-versjonen, og i 40 kWh-konfigurasjonen støtter den opptil 22 kW. Alle versjoner har justerbar regenerativ bremsing i intensitet, med fire nivåer kontrollert av padleårene bak rattet.

renault megane e tech electric 2022 3

Interiør i Renault Megane E-Tech Electric

Innvendig har Renault Mégane E-Tech Electric to skjermer, men i en enkelt modul. Den digitale instrumentgruppen er 12,3 tommer og skjermen til multimediesystemet kan nå opp til 12 tommer, i vertikal orientering -som vanlig i merket-. Det har Android Automotive OS Som operativsystem, med funksjoner som Google Maps eller Google Assistant integrert, men den er også kompatibel med Android Auto og Apple CarPlay.

Et annet slående trekk ved Renault Mégane E-Tech Electric er at dens stofftrekk bruker resirkulerte materialer hundre prosent, samt mange synlige og usynlige plastkomponenter. og bilen er 95 % resirkulerbar ved slutten av levetiden, ifølge Renaults indikasjoner.

Som vi nevnte tidligere, til tross for dimensjonene som ligner på en Mégane eller en Captur, er plassen til bena i baksetene bredereog også bagasjerommet er på 440 litersom overgår den til den «klassiske» Mégane og den til Captur, som er noe større.

renault megane e tech electric 2022 1

Andre funksjoner til Renault Mégane E-Tech Electric

Som mange andre produsenter allerede gjør, har Renault designet noen vridde håndtak med karosseriet som kommer installert i alle versjoner og som standard. Fargepaletten består av seks forskjellige farger og en alternativ farge for taket og utvendige speilhus, med en totalt 30 kombinasjoner annerledes. Tilbys med 18 eller 20 tommers hjul og i tre forskjellige trimnivåer.

For fjæringssystemet har vi valgt McPherson på forakselen og multi-link oppheng på bakakselen, noe som bør påvirke dens dynamiske oppførsel positivt. Angående Renault Mégane Sedan, i Renault Megane E-Tech Tyngdepunktet er redusert med 9 centimeter. Dette bør også favorisere dens dynamiske oppførsel, men vi vet allerede at det er en konsekvens av plasseringen av batteriet i enhver moderne elbil.

Bilder av Renault Megane E-Tech Electric

Leave a Comment