Renault vil ha den nye MGU-K tilgjengelig for Østerrike

Etter å ha blitt forsinket hele forrige sesong og hva vi har av denne, Renault endelig vil ha tilgjengelig den nye spesifikasjonen til energigjenvinningsenhet MGU-K. Dette nye stykket vil tillate ham å tette gapet med de ledende lagene litt mer, men ikke alle teamene som monterer Renault-motorer vil urfremføre det nye stykket på grunn av forskriftens begrensninger.

Snakker til våre motorsportkolleger, Cyril Abitebol Han forsikret at den nye MGU-K vil være tilgjengelig for alle de lagene som ønsker det, men de trenger ikke å kjøre den for løpet i Østerrike. Det er kjent at laget Renault Ja, han vil premiere stykket både i Carlos Sainz sin bil og i Niko Hulkenbergs, og også det enten Red Bull eller McLaren vil også introdusere oppdateringen, men en av de to vil forbli med den gamle spesifikasjonen inntil videre.

Den er tilgjengelig for alle biler som ønsker den. Men ikke alle lag har valgt å gå med den nye spesifikasjonen. Det er en av de vi har ventet på lenge, men det er et problem at noen lag har bestemt seg for å ikke bruke den, noe som betyr at de fortsatte med forrige MGU-K, med mer risiko i forhold til pålitelighet. Men dette er vår filosofi, å akseptere lagenes valg etter å ha gitt dem all informasjon.

I Frankrike tapte Carlos Sainz opptil 260 hk

Renault MG UK 2018 02

Etter kunngjøringen fra lederen av Renaultnå årsaken til Feil i MGU-K til Carlos Sainz sin bil og det gjorde at han mistet sjetteplassen med drøyt to runder igjen før slutten av den siste franske Grand Prix.

I påvente av at den nye MGU-K ville komme til Østerrikes Grand Prixbestemte Renault seg for å ikke endre systemet i Sainz sin bil selv vel vitende om at forventet antall kilometer ville bli overskredet før pålitelighetsproblemene dukket opp. På denne måten kunne de erstatte den med den nye spesifikasjonen uten å pådra seg en straff siden ved forskrift, kun to MGU-K kan brukes gjennom hele sesongen.

Det er et stykke som vi vet var skjørt. Vi bestemte oss bevisst for å forlenge levetiden fordi vi visste at en ny var på vei, med bedre ytelse, bedre emballasje og bedre pålitelighet. Det kommer neste helg, men det er to runder for sent for akkurat den MGU-K! Når det er sagt, er det ikke så negativt, for det viser virkelig at vi presser grensene våre og er villige til å ta risiko.

Leave a Comment