Sannheten om solcellepaneler om vinteren, hvor mye produserer de?

Vinterens ankomst betyr det dagene er kortere og at derfor solcellepaneler begynne å ha en lavere produktivitet. Om vinteren er soltiden mindre for hver dag, så den kostnadseffektivitet investering i kraftproduksjonssystemer solenergi varierer betydelig med hensyn til sommeren. Nå er det data som er interessant å vite for å finne ut nøyaktig hvor mye solcellepaneler produserer om vinteren og selvfølgelig for å finne ut om det er mulig forbedre ytelsen av solcellepaneler på den kaldeste tiden av året.

Det første du bør vite er at investere i Fotovoltaisk solenergi er en investering til langsiktigog at beregningene som vanligvis gjøres i denne forbindelse tar for seg en tilbake til 5 år eller høyst 10 år. Selvfølgelig er det i disse beregningene som er utført på amortisering tatt i betraktning også vintrene. Og det er at du må vite at når solcellepanelene er installert vil du ha besparelser på strømregningen for minst 25 år, som er minimumsvarigheten som de fleste av disse installasjonene har. Vintrene er selvfølgelig også tatt med i disse beregningene. Fordi, selv om vinteren solcellepaneler produserer mindre elektrisitet som om sommeren også i denne sesongen fortsetter å produsere en god mengde elektrisk energi med solcellepaneler.

solcellepaneler vinter 1

Hvordan vinter, dårlig vær og mangel på sol påvirker solcellepaneler i denne sesongen

Nesten daglig hører vi om nye forbedringer som gjelder teknologi solcellepaneler. Til i dag har høy energieffektivitet som tilbys av disse panelene lar deg allerede generere lader i alle lys, selv i noen tilfeller med kunstig lys. Og dette oversetter seg til det, selv om lysstrålene ikke direkte påvirker solcellepanelene, gjennom forskjellige bølgelengder driften av denne teknologien kan sikres. Du kan få elektrisk energi med dem selv med det stråling som klarer å passere gjennom skyene.

Dette betyr at selv om vinteren er det færre timer med sollysog til tross for at det flere overskyete dager, klarer solcellepanelene som brukes i dag å produsere strøm også under slike omstendigheter. Den anses som gyldig for produksjonsberegning en reduksjon på minst 25 %, på det meste når sammenligninger gjøres med hensyn til andre tider på året. Om vinteren oppnås ytelsen av solcellepaneler den er lavere at om sommeren, når produksjonen er maksimal, men variasjonene er ikke så store.

solcellepaneler vinter 2

Denne ytelsen kan påvirkes av skyggene, på grunn av forurensning eller tilstedeværelse av skyer. Det er noen produsenter som anbefaler endre hellingsgraden litt om vinteren for å behandle at på denne tiden av året solstrålene direkte påvirke på overflaten av solcellepaneler. Dette er imidlertid ikke mulig i alle typer solcelleanlegg, og dessuten vil i noen tilfeller forskjellene være så små at det ikke en gang anbefales å modifisere helningen til solcelleanlegget i det hele tatt.

sannheten om solcellepaneler om vinteren er at selv om dens produksjon av elektrisk energi synker litt på grunn av værforhold og reduksjon av dagslystimer om dagen er ikke variasjonene så store. Og også, når produktivitetsberegningene for en solcelleinstallasjon er gjort, er disse endringene allerede overveid gjennom året for å dimensjoner installasjonen tilstrekkelig til hver enkelt kundes behov.

Leave a Comment