Sannheten som de skjuler for deg: hvor er MG-merket fra, og hvor kom det fra?

Det vil være sjelden du ser meg kritisere bilmerket MGfordi de gjør det veldig gode biler og uslåelig pris. Selvfølgelig er det du kommer til å se eller lese kritisere sin kommunikasjonspolitikk med respekt for dens opprinnelse. Fordi det er et merke som insisterer på å skjule sannheten om det, og ærlig talt tror jeg det er en stor feil. Så i denne artikkelen skal jeg løse tvilen din om hvor er MG-merket fra, hvor det kom fra og noen andre kuriositeter som du sikkert vil finne interessant. Faktisk, å kjenne denne informasjonen tror jeg vil hjelpe deg å stole mer på et merke som begynner å få gjennomslag i Norway.

Hans virkelige navn er ikke MGmen «MG Motor» og det er en britisk merke. Det er fortsettelsen av den også britiske MG biler, som ble grunnlagt i 1924 av William Morris. Og faktisk insisterer merket på å kunngjøre seg til de fire vindene som et engelsk merke, men Det er en kinesisk produsent. Den ble eid av British Leyland og senere fra Rover til 2006som var da Rover forsvant og MG ble eid av Kinas Nanjing Automobile. Da dette kinesiske selskapet ble absorbert av SAIC-motorble arven fra MG Cars og Morris Garage effektivt videreført med MG motor siden 2007, allerede vært eid av SAIC Motorsom faktisk er en kinesisk gigant.

mg én 2023

Så hvor er bilmerket MG fra og hvor lager det sine nåværende biler?

Vel, det er det faktisk et britisk merke men med kinesisk hovedstad fordi eieren er fra Kina, og produserer alle sine biler i Kina. I dag har de et design- og utviklingssenter i Longbridge, Storbritannia. Det var der den opprinnelige fabrikken til merket lå, men det lages ikke lenger biler, men det er fortsatt et design- og utviklingssenter. Og det er her det bestemmes hvilke modeller som er egnet for salg i Europa og hvilke modifikasjoner som må gjøres om nødvendig. Men realiteten er den bilene deres er laget i shanghai Kinaog sendes til Europa via Nederland.

Da gjenstår det for oss å vite hvem er SAIC Motor, eieren av MG. SAIC Motor Corporation Limited, som er hva dette egentlig heter statlig selskap Kinesisk multinasjonal, har sin opprinnelse i 1940-tallet da den kinesiske bilindustrien begynte å ta av. Det var et lite selskap inntil det i 1984 nådde en samarbeidsavtale med Volkswagen noe som førte til at han vokste raskt. Det var herfra fullskalaeksplosjonen begynte.

mg 4 33

Av en eller annen grunn som vi ikke helt forstår, i MG de streber etter å nå kunden som «et britisk merke»som om det var en garanti for noe og den er laget i Kina Det kan skape en form for mistillit. Hvem vet hvorfor de gjør det men bilene deres er laget i Kina og de er fullt utviklet der, selv om det opprettholdes et design- og utviklingssenter i London som, som vi forklarte, «filtrerer» operasjoner, la oss si, hva som når Europa og hva som ikke gjør det. Og de har ansvaret, ja, for å lage noen modifikasjoner at de kan tro det er praktisk at bilene deres selges i land som Norway.

MG selger for tiden i Norway biler med bensinmotorbiler plug-in hybrider og også rene elbiler. Han MG ZS Den skiller seg ut for å være den billigste SUV-en på markedet, fra mindre enn 14 000 euro med en super komplett utstyr. MG ZS EV er dens elektriske versjon, MG EHS er den billigste plug-in hybrid SUV i sin kategori, en billig alternativ til Hyundai Tucson, og de har også i sin katalog det bemerkelsesverdige MG 4 elektrisk, rival av Volkswagen ID.3 til en mye lavere pris.

Hvis det er noe du har klart å skille deg ut i MG er i tilbud gode biler til uslåelig pris og også med en mer komplett utstyr standard enn konkurrentene. Litt etter litt får de gjennomslag i Norway og i resten av Europa fordi de faktisk gir den beste verdien for pengene. Men ikke la noen lure deg kommer fra Kina og det er der bilene deres kommer fra. Og det er ikke et uavhengig merke, eller noe sånt, men det er det eid av den asiatiske giganten SAIC Motor.

Leave a Comment