Selv om det er overraskende, blir det Citroën som selger elbilen som vi har ventet så mye på

Citroen har foreslått å være den som en gang for alle, gi svar akkurat til hva europeerne krever. Og vi snakker ikke om noe annet enn en billig elbil virkelig, og har noen gode fordeler. Kom igjen, gjør den lang nok til å tjene som unik bil i en familie. Bedre enn en Dacia Springsom ikke kan betraktes som den eneste bilen, men billigere enn MG 4, som er «billig», men det er ikke innen alles rekkevidde. Vi vet allerede nøyaktig hva han planlegger Citroen.

hva forbereder Citroen det er en billig elbil som har som mål å ha en pris på mindre enn 25.000 euro; det vil si at med tilsvarende hjelp av MOVES III-planen snakker vi om en pris på €18 000 eller mindre. Dette ville åpenbart posisjonere Citroëns elbil under MG 4 i pris, da mye mer tilgjengelig enn den kinesiske elektriske kompakten, men med noen bedre ytelse enn Dacia Spring. og det vil bli kalt Citroen ë-C3som er et annet faktum som vi allerede vet offisielt, i tillegg til at vi også vet at merket planlegger å lanser den i år 2023.

citroen ec3 3

Citroën ë-C3 vil være bedre enn Dacia Spring og billigere enn MG 4, den billige elbilen som Europa har ventet på lenge

Basert på hvor langt de har kommet siden Citroen, denne viktige lanseringen for merkevaren, som vil bli kalt Citroen ë-C3, kommer den «fullt utstyrt». Og det de mener med dette er at det ikke blir en så grunnleggende bil som Dacia Spring, eller som deres egen Citroën AMI – som for øvrig ikke er en bil, men en lett firhjuling. Blant annet vil den allerede ha som standard, selv i sin enkleste og billigste konfigurasjon i serien, med elektriske vinduer og også med klimaanlegg. Så alt det viktigste vil være inkludert i prisen.

Selv om det franske merket kaller det «Smart Car-plattformen», vet vi allerede at i virkeligheten Citroen ë-C3 vil bli bygget på CMP-plattform, som er det samme som gir liv til Peugeot 208 eller Opel Corsa, både i bensin- og rene elektriske versjoner. Nå er denne Smart Car-plattformen modifisert og tilpasset, og den har noen viktige forbedringer spesielt for helelektriske biler. Så selv om det i hovedsak er den samme plattformen som CMP, har den viktige nye funksjoner som også bidrar til å redusere produksjonskostnadene betraktelig.

citroen ec3 2

Dette nye Citroen ë-C3 vil være nært knyttet til termiske versjoner av Citroën C3 og faktisk vil den ha nøyaktig samme dimensjoner. På designnivå vil det være få forskjeller, og faktisk er det få hemmeligheter rundt det fordi i India er den allerede tilgjengelig, og i Sør-Amerika ble den utgitt kort tid etter. Der er Citroën ë-C3 tilgjengelig med 29,2 kWh batteri av energilagringskapasitet og en enkelt elektrisk motor på 58 hk av maksimal effekt, som for en modell av segment B er mer enn nok.

Sammenlignet med Dacia-kilden, som bare når 230 km autonomi, er den Citroen ë-C3i markedene der den allerede er tilgjengelig, lover en rekke 320 kilometer. Men det vil være nødvendig å se om de for Europa har planlagt en teknisk forskjell som betinger både autonomi og makt. Selv med disse tekniske egenskapene vil det faktisk være et alternativ med bedre ytelse enn Dacia Spring, som i sin billigste versjon av serien har en elektrisk motor med kun 45 HK maksimal effekt. Prisen vil utvilsomt være en nøkkelfaktor for å være en konkurrent til både Dacia Spring for billig og MG 4 for å være et bedre produkt.

Leave a Comment