Slik fungerer en bilmotor

Det er mange variasjoner, den forskjellige motortyper hver har sine særtrekk, men det er en base som vil hjelpe oss å vite, fra et ganske bredt perspektiv, hvordan en bilmotor fungerer. mellom en motor diesel og bensin Vi vil selvsagt finne forskjeller, men vi skal også avsløre dem. La oss gå med det.

Det første vi bør vite er at hjertet i en motor består av sylindre og stempler. Og det er det grunnlaget for en bilmotor er basert på flytte stemplene å overføre denne bevegelsen til hjulene, og for dette inne i sylinder er der bensin forbrenningslik at de ekspanderende gassene produserer bevegelse av stemplene. En av de største hodepinene for ingeniører er i hvordan brenner denne bensinenalltid med den hensikt å tilby det beste forholdet mellom ytelse og forbrukhvor i girutveksling, tydeligvis. Vi fokuserer uansett på hvordan en bilmotor fungerer, og for dette skal vi gå videre de 4 gangene av en motor.

Hvordan fungerer en 4-taktsmotor?

Driften av en slik motor kan forklares iht fire trinn til en syklus fullstendig. Det er nødvendig at disse fire tidene er fullført for driften av en motor, og derfor bevegelsen av hjulene. Og hvis du lurer Hva er disse fire stadiene?vi forklarer det for deg på en veldig enkel måte:

sykle fire ganger motorbil

Første trinn: Opptak

Først blir det introdusert luft i stempelet gjennom en av inntaksventilene, og denne luften føres isolert inn i en motor dieselmens i en bensin inntakssyklusen inkluderer innføring av luft og bensin. I dette første trinnet, inntaksstadiet, er stempelet øverst, mens åpningen av ventilen får stempelet til å gå ned og fylle det med luft, eller bensin og luft.

Andre trinn: Kompresjon

Fullførte første trinn av en firetaktsmotor, når stempelet har vært i bunnen inntaksventilen stenger for å hindre at luft, eller bensin og luft slipper ut. På dette stadiet, blandingen av bensin og luft komprimeres når stempelet hever seg

Tredje trinn: Utvidelse

Med stempelet på toppen og med luften eller blandingen ved maksimal kompresjon, tennpluggen tenner blandingen med en gnist, som forårsaker utvidelse av gassene og får stempelet til å gå til bunnen. Og i tilfelle av en diesel, i tredje trinn er introdusert drivstoff faller av minimumsstørrelse og ved høyt trykk, som forårsaker eksplosjonen uten behov for en gnist forårsaket av tennpluggen.

Fjerde trinn: Escape

I dette siste stadiet er stempelet igjen i bunnen og gass ​​er ubrukeligog det er derfor scape ventil forårsaker bevegelse av stempelet mot toppen og tømmer gjenværende gasser. Nå som stempelet er på toppen, en hel syklus er fullført, så ville vi starte på nytt fra bunnen av.

4-taktsmotor

I forrige animasjon kan du se hvordan disse fire trinn av en firetakts bensinmotor. Til den forrige forklaringen bør vi i tillegg legge til at bevegelsen til stempelet er det som gjør at koblingsstangen og veivakselen også beveger seg.

Leave a Comment