Sporty, kraftig, og nå med firehjulsdrift

Skoda ønsket å kombinere sekstrinns DSG-girkasse med firehjulstrekk i modellen med 2,0-liters dieselmotor og 184 HK kraft for å gi sedanen et sportsligere og kraftigere utseende. For øyeblikket er den en full suksess i sin kategori, og i løpet av august måned har den vært blant de mest solgte bilene.

Kort tid etter introduksjonen av den nye Octavia RS 230 spesialutgaven, lanserer Skoda det neste store i Octavia RS-serien: Den kraftige sportskompakten er nå tilgjengelig med firehjulsdrift. Denne 4×4-driften i kombinasjon med sekstrinns DSG for Octavia RS diesel 2.0 TDI med 184 hk er allerede tilgjengelig på de første markedene. Denne kombinasjonen av firehjulsdrift med sporty oppførsel gjør Skoda Octavia RS i salong- og kombivariantene til en imponerende ytelsespakke. Tredje generasjon Octavia RS, lansert i 2013, er en genuin suksesshistorie, med mer enn 58 000 solgte enheter til dags dato.

skoda octavia rs

RS-familien vokser med denne firehjulsdrevne Octaviaen

Med vår første firehjulsdrevne Skoda Octavia RS vokser RS-familien med nok en svært attraktiv versjon, som fremhever vår ekspertise innen 4×4-teknologi”, sier Werner Eichhorn, medlem av styret for salg og markedsføring hos Skoda. «Octavia RS har blitt veldig godt mottatt, og salget har overgått forventningene våre. Denne 4×4-versjonen vil fortsette å drive suksessen til denne modellen.»

Tredje generasjon av Skoda Octavia RS, lansert i 2013, har vært svært populær i internasjonale markeder med mer enn 58 000 produserte enheter til dags dato. Skoda Octavia RS, tilgjengelig som sedan og som stasjonsvogn, er et sporty, men ekstremt praktisk kjøretøy. Samtidig representerer toppmodellen i Octavia-serien merkets 114 år lange suksesshistorie innen motorsport. Første generasjon Octavia RS, lansert i 2000, var den første sluttkunden Skoda som hadde en sporty RS-versjon på markedet. Mellom 2000 og slutten av august 2015 hadde Skoda levert om lag 165.000 Octavia RS mellom første og tredje generasjon til sine kunder.

I kombinasjon med firehjulsdrift er Škoda Octavia RS det perfekte kjøretøyet for fritid og hverdagsbruk, og en ekte allrounder for praktisk talt enhver kjøresituasjon. Modellens kraft, teknologi og funksjonalitet er imponerende, og akselerasjonen er utmerket. Den attraktive kombinasjonen av automatisk girkasse med dobbel clutch (DSG) og firehjulsdrift akselererer 184 HK Octavia RS TDI fra 0 til 100 km/t på bare 7,6 sekunder, og når en topphastighet på 228 km/t. Maksimalt dreiemoment på 380 Nm kommer mellom 1.750 og 3.250 o/min. Kombinert drivstofforbruk er 4,9 l/100 km, noe som tilsvarer et CO2-utslipp på 129 g/km.

skoda octavia rs

Forbedrer kjøring og ytelse

Moderne firehjulsdrift gir utmerkede kjøreegenskaper og imponerende trekkraft, selv i tøffere terreng. Når 4×4-teknologi er aktiv, fordeles kraften til alle fire hjul basert på den spesifikke kjøresituasjonen. Hjulene på denne sporty versjonen av Skoda Octavia vil ikke snurre, selv når du tauer eller akselererer raskt. I tillegg til en imponerende følelse på veien, gir dette også høy sikkerhet.

I tillegg har Skoda Octavia RS de beste elementene fra den forhjulsdrevne Octavia RS. Teknologiske høydepunkter inkluderer multi-link sportsunderstell med XDS+ elektronisk differensialsperre for dynamisk svingkjøring, innovativ progressiv styring og en rekke assistansesystemer for forbedret sikkerhet og komfort.

Det kraftige bildet til modellen fremheves med sporty designelementer, karakteristiske lettmetallfelger, en energisk motorlyd for å gi denne racingfølelsen og et sporty interiør. I tillegg tilbyr alle Octavia RS-modeller de flotte egenskapene til Skoda Octavia: maksimal funksjonalitet og plass til et rimelig pris-ytelse-forhold. Navnet RS representerer Skodas suksesser innen motorsport, samt merkets kraft og lidenskap.

Leave a Comment