Stellantis bringer løsningen til elbilen, et batteri som integrerer alt og er billigere

Stellantis, og derfor merker som Citroen, Peugeot, Opel, et cetera, vil de snart dra nytte av en revolusjonerende batteri som de allerede har presentert i prototypeform. Og ja, det er revolusjonerende, fordi det endrer den konvensjonelle designen for en som integrerer inverter og lader sendes, så energilagring er mer effektivt. Dette oppnår en bedre autonomii tillegg til å forbedre energitettheten i en mer kompakt. Men det er også at, som om dette var få fordeler, har de allerede avansert at det er et batteridesign som det er billigere på produksjonsnivå, noe som utvilsomt vil bidra til å senke prisene på elbilene deres.

Akkurat når Volkswagen-konsernet gir tegn til å gå gjennom alvorlige problemer med sine nåværende og fremtidige elbiler, stellantis har presentert, hånd i hånd med Saft, en ny batteri prototype som gir løsninger på ulike aktuelle problemer med det elektriske kjøretøyet. Et team fra selskapet har jobbet med dette i litt over fire år. nytt batteri som på grunn av deres særtrekk kalles internt IBIS. Det kalles slik fordi det kommer fra «Intelligent Battery Integrated System». Og fra Stellantis utviklingsteam fremmer de at denne nye teknologien forutsetter en stort brudd sammenlignet med dagens elektriske energikonverteringssystemer. Forenkler mye av fordelene det gir, det er mer effektivt og oppnår derfor en bedre autonomi i elbiler, men det er også det det er billigere og kompakt.

batteri elbil fremtid

Dette er det revolusjonerende Stellantis IBIS-batteriet, billigere og med bedre autonomi-tall enn de nåværende

stellantis jobber allerede med en neste fullt funksjonell prototype som bruker denne nytt batteri og som gjør det mulig å utføre tester på utbyggingsbenker og spor, samt på åpne veier. For nå er nøkkelen til dette nye batteriet at elektronisk konverteringskort av elementer som inverter og lader den er installert så nært som mulig til litiumionbattericellene med den hensikt å forbedre effektiviteten betydelig energisk. Men det er også at et mer sofistikert kontrollsystem enn de nåværende har ansvaret for produsere vekselstrøm for elektrisk motor direkte fra batteriet.

Ned Curic, leder for ingeniørfag og teknologi i Stellantis, har indikert at de er fokusert på innovasjon på spesifikke felt som svarer til de reelle behovene til elbilkunder. Det vil si i ting som autonomi, beboelighet og priser. Og nettopp dette nye batteriet forbedrer autonomien på grunn av større effektivitet, den potensielle prisen på nye elbiler for noen få lavere produksjonskostnaderog beboelighet fordi det fører til mer kompakte batteripakker.

elbilbatterier

Og faktisk er det mest bemerkelsesverdige med alt dette at tradisjonelle produsenter som f.eks Toyota tyr til tredjeparts komponentermed sitt siste samarbeid med BYD, mens Stellantis prøver å utvikle seg proprietær teknologi. Selvfølgelig har de også tredjeparts batterier, men de har drift innovative teknologier som dette nye batteriet som i løpet av noen år vil tillate dem å redusere avhengigheten av det asiatiske markedet for komponenter til elbiler.

for nå Stellantis har ikke avslørt når den kommer dette batteriet til elektriske biler av produksjonen, men de har gjort det klart det utviklingen er veldig avansert. Denne forbedringen i batteridesignordningen, sammen med celleforbedringerkan du sikkert ta med batterier med en merkbar økning i autonomi og likevel opprettholde mer begrensede priser enn med batteriene som dagens elbiler bruker.

Leave a Comment