større, kraftigere og mye bedre utstyrt

Den nye 2022 Lexus NX Det er en ny generasjon av modellen, nærmere bestemt den andre. En SUV-modell med karosseri på 4,66 meter lang som, i produsentens utvalg, er mellom Lexus UX og RX. Den er bygget på den samme TNGA-K-plattformen som Toyota RAV4 er basert på, og sammenlignet med forrige NX tilbyr den større stivhet og letthet. For å oppnå dette har Lexus brukt mer aluminium og høyfast stål.

Sammenlignet med forrige generasjon Lexus NX 2022 vokser litt. Den er to centimeter lengre og bredere, og den er også en halv centimeter høyere enn den forrige. Med denne modelloppdateringen, som som vi nevnte er andre generasjon, er det lagt til en mulighet til motorutvalget plug-in hybrid som kommer i tillegg til den tidligere tilgjengelige ikke-plug-in hybriden. En mekanisk konfigurasjon som den deler med RAV4 Plug-in Hybrid, basert på en 2,5-liters, firesylindret motor, støttet av to elektriske motorer og med firehjulsdriftssystem. Sammen med et batteri på 18,1 kWh av kapasitet og tilbyr en kraft av 306 hki tillegg til 63 km i rent elektrisk modus.

lexus nx 2022 2

2022 Lexus NX er en hybrid, men nå er den også en plug-in hybrid

I sin ikke-plugg-in hybridkonfigurasjon tilbyr 2022 Lexus NX nå 242 hk, sammenlignet med 197 CV fra forrige generasjon. Og i tillegg til hybrid-, plug-in- og ikke-plug-in-versjonene, vil det japanske firmaet i noen markeder selge den nye Lexus NX 2022 med varmemotor. Den vil være tilgjengelig med en naturlig aspirert bensinmotor. 199 hk og med turboladet bensinmotor 279 hk under navnene NX 250 og NX 350. Ikke-plugg-in-hybriden heter NX 350h og plug-in-hybriden heter NX 450h+.

I tillegg til alle de ovennevnte endringene, i 2022 Lexus NX Et nytt dashbord er introdusert. Interiøret endres totalt blant annet med en multimediaskjerm av 14 tommer diagonal -9,8 tommer i lavere versjoner – og kompatibel med både Android Auto og Apple CarPlay. Instrumentpanelet er digitalt og du kan også, som ekstrautstyr, ha en Head Up Display å projisere på frontruten all slags informasjon som er relevant for kjøring. Et projeksjonssystem, forresten, med fargebilder.

lexus nx 2022 3

Lexus sikkerhetssystem på alle 2022 Lexus NX som standard

I alle konfigurasjoner av 2022 Lexus NX Sikkerhetsutstyrspakken kalt Lexus sikkerhetssystem. Dette betyr at SUV-en alltid er utstyrt med automatisk nødbremsing i byen med gjenkjennelse av fotgjengere og syklister, den aktive fartsprogrammereren med kjørefelt og noen andre kjøreassistentsystemer.

Selv om dette er basispakken med assistansesystemer, kan du også utstyre den Utvidet sikkerhetspakke. Og i den kommer i tillegg teknologier som f.eks kjøretøy og syklist varsling når du åpner bilens dører. Eller blant annet parkeringshjelpsystemet.

Leave a Comment