Svært billige solid-state batterier takket være en ny natrium-jern-svovel-anode

Det er vi vant til det dyre er bedre og tvert imot, billig er verre. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle, og denne gangen har forskere fra Osaka Metropolitan University vist det. Og i noe som direkte påvirker elbilbatterier. Nærmere bestemt til solid-state batteriene som om noen år skal monteres i våre elektriske kjøretøy. Det de har gjort er å utvikle en anode, som er den positive elektroden, av natrium, jern og svovel, som ikke bare gir bedre ytelse, men også er det billigere.

De solid state-batterier de er «neste generasjon batterier» som kommer til elbiler. Og selv om det vanlige er at en ny teknologi være dyrere enn den forrige, takket være dette ny anode ting kommer ikke til å bli akkurat slik. Denne gruppen av forskere har vært i stand til å bevise at denne anoden kan brukes i hvilket som helst batteri fast tilstand uavhengig av den kjemiske sammensetningen av dens katode og det spesielle ved separatoren din. Og i tillegg til å oppnå svært gode fordeler, gir det også batteriet er mye billigere enn om en annen kjemisk sammensetning brukes. Tross alt snakker vi om materialer -natrium, jern og svovel- som har en svært høy tilgjengelighet og også en veldig lav pris. De har tatt den gjennom over 300 lade- og utladingssykluser, og den har ikke vist noen vesentlige problemer med for tidlig nedbrytning, noe som er gode nyheter.

elektrisk batteri 2

Billigere solid-state batterier takket være bruk av natrium, jern og svovel i den positive elektroden

Disse forskerne har utviklet en ny anodehvilken er den positiv elektrode av et batteri. Og det vanlige er i realiteten at det jobbes med utviklingen av batteriene med fokus på katoden, som i stor grad varierer ytelsen til et batteri avhengig av dets kjemiske sammensetning. Denne nye anoden er for solide elektrolyttbatterier, bedre kjent som solid state-batterier. Og den har den store fordelen at den er kompatibel med nesten hvilken som helst katodekjemisk sammensetning. Dette betyr på den annen side at det er en ny kjemi som vil tillate ethvert solid state-batteri er billigere enn det som var planlagt.

Og ikke bare er det viktig at det er billig, men det er også en kjemisk sammensetning som kan knapt gå opp i pris på grunn av manglende tilgjengelighet av materialer, og som neppe kan forårsake flaskehals som de som forårsaker alle litiumbatterier akkurat nå. Selv om de nåværende er påvirket av mangel på litium, har denne katoden allment tilgjengelige materialer, så disse typer problemer ville ikke ha noen relevans av noe slag. Og mens vi var fremme, har de gjort tester av varighet som har hatt svært gode resultater mht lade- og utladingssykluser.

elektrisk batteri

Som antydet av forskergruppen, denne teknologien er klar for å kunne brukes i årene som kommer i solid state-batterier. Og i mellomtiden vil de jobbe videre med å prøve å utvikle seg natriumbaserte batterier som har bedre fordeler, fremfor alt, mht ladninghastighet. De har ikke indikert at denne anoden har noen form for spesielle fordeler som påvirker ladehastigheten til batteriene, men disse fordelene kan også komme fra de spesifikke egenskapene til katoden som brukes.

De siste månedene ser vi hundrevis av fremskritt teknologiske endringer som påvirker dagens batterier, men også fremtidige solid state-batterier. Det ser ut til at hastigheten på forskning og utvikling, det akselererer. Tross alt, globalt sett vokser etterspørselen etter batterier eksponentielt på grunn av interessen for elbiler. Så det er en tid da vi er i ferd med å se gigantiske tekniske endringer som positivt påvirker elbiler og av og til.

Leave a Comment