Symptomer på bilclutchsvikt

I kjøretøy med manuell girkasse kan slitasje på girkassen føre til havari. Og symptomer på clutchsvikt Mer vanlig er noen som vanskeligheter med å legge inn et gir eller for eksempel visse lyder nær selve girspaken. Ovennevnte er ikke de eneste, så vi skal gjennomgå de vanligste symptomene på clutchsvikt slik at du vet hvordan du oppdager dem og hvordan du bør handle.

Det er forskjellige mulige feil på kløtsj, og hver av dem viser sine symptomer. Et av symptomene som viser en feil i clutchen oppstår under akselerasjon, når vi tråkker på gasspedalen og turtallet øker men ikke desto mindre følger ikke responsen fra motoren med. Det vil si at vi akselererer ved å tråkke på den tilsvarende pedalen, men kjøretøyet øker ikke hastigheten: dette skjer på grunn av en clutch slipsom ikke tillater å overføre aktiviteten til motoren til hjulene, på grunn av et slikt problem i girsystemet.

clutchbil 5

Hvis dette skjer med deg, er clutchen din sannsynligvis skadet: de hyppigste symptomene på clutchfeil

Et annet symptom på et clutchrelatert problem er lyderog de kan oppstå når clutchen er koblet inn -kanskje kontrollen er ute av justering-, eller de kan oppstå når clutchen holdes nede. I sistnevnte tilfelle, med knirking, vil sannsynligvis kjøretøyet fortelle oss det clutchgaffel kuleledd den er slitt. Vi kan høre andre lyder i nøytral, for eksempel på grunn av de samme problemene, eller kanskje når clutchen trykkes ned i sakte manøvrer, på grunn av problemer knyttet til clutchkragen. Men det vanligste er å ha problemer med å skiftenoe som kan være forårsaket av hydraulisk system eller av noen av koblingskomponenter.

Hvis kjøretøyet har en brennende lukten veldig karakteristisk lukt av den brente clutchen, så er det sannsynlig at det er ingen feil, men bare et «varsel» fra komponenten. Denne lukten kommer fra clutchen når liners blir varme over den vanlige temperaturen og begynner å brenne, og oppstår ved misbruke clutchen under akselerasjon, eller ved å holde foten hvilende på clutchpedalen. Riktig bruk bør unngå denne typen lukt og havarier, og en godt brukt clutch – og uten produksjonsfeil – kan vare uten problemer. mer enn 150 000 kilometer uten å måtte byttes ut.

Det er umulig å ivareta symptomene på svikt i clutchen, fordi det er vanlig å måtte bytte den for vedlikehold. Men hvis vi ikke overholder vedlikeholdet, og vi fortsetter å kjøre i mange kilometer med en clutch i dårlig stand – fordi den er slitt eller har et sammenbrudd – kan vi ende opp med å få andre typer problemer, og havarier, i komponenter som f.eks sendingen av bilen vår.

Leave a Comment