Symptomer på feil i en automatisk girkasse

De automatisk bryter av bilen din kan lide sammenbrudd av ulike typer og av større eller mindre alvorlighetsgrad. Typene feil avhenger av typen automatisk endring – det kan være dobbel clutch, momentomformer, kontinuerlig variator…-. Vi har imidlertid samlet noen av de feilsymptomer av en automatisk girkasse mest vanlig. Hvis du oppdager at noen av tingene vi beskriver i denne artikkelen skjer i bilen din, er det mest sannsynlig at du har en endringsfeil automatisk av kjøretøyet ditt.

en vanlig feilsymptom av en automatisk bryter er at når vi tråkker på gasspedalen, eller til og med på tomgang, blir de oppfattet vibrasjoner. Hvis dette skjer, og det ikke skyldes feil på en annen mekanisk komponent, skyldes det en feil i clutch skivetrommel. Dette symptomet kan også ha sin opprinnelse i inngangsakselen til girkassen, og i tillegg til vibrasjoner er det anledninger når vanskeligheter med å endre gir på automatkassen.

Symptomer på feil på automatgir 1

Vanlige symptomer på feil i en automatisk girkasse

Et annet vanlig problem, som også er et symptom på en automatgirkassesvikt, er at girkassen skifter ikke gir eller har vanskeligheter, merkbart fordi det tar tid å gjøre overgangene. Det er vanligvis pga ATF væske, som kan ha blitt forringet, eller det er også mulig at vi ikke har riktig nivå av denne essensielle væsken for at automatgiret skal fungere korrekt. Hvis vi merker det girkassen sklir ved girskiftedette skjer fordi det er en bemerkelsesverdig clutch slitasje av den automatiske girkassen.

Spesiell forsiktighet må utvises ved havari i automatgir som den forrige, slitasje på clutchene. Denne slitasjen vil øke og vil ende opp med at vi ikke en gang kan kjøre kjøretøyet normalt. Hvis vi merker i bilen vår at det er det støt og støy ved giring utstyr, står vi faktisk overfor et symptom på feil, og mer spesifikt vil feilen komme fra Magnetventiler. I moderne biler blir denne typen automatisk girkassefeil, i tillegg til å være merkbar på grunn av dårlig giradferd, varslet til sjåføren med den tilhørende spesifikke varsellampen på instrumentpanelet.

Men det er andre symptomer på feil i en automatkasse, som for eksempel at bilen Ikke rør deg ikke i «D» eller «R» posisjon, det vil si verken forover eller bakover. Når dette skjer, lider vi mest sannsynlig av et problem relatert til oljepumpe av overføringen. Til slutt, hvis vi legger merke til det lukter brent, og lukten kommer fra bilens automatgir, kan girkasseoljen ha blitt overopphetet. Nok en gang vil vi stå overfor en nedbrutt ATF-væske som ikke er i stand til å oppfylle sin funksjon tilstrekkelig.

Leave a Comment