Symptomer på svikt i bilklimaanlegget

Det spiller ingen rolle om du har klimaanlegg i bilen eller klimaanlegghar en ganske lik operasjon og sannheten er at feilsymptomer av ett system og det andre er nøyaktig det samme. Hvis klimaanlegget går i stykker vil vi kunne merke det pga avkjøles ikkemen vi kan også merke andre symptomer som for eksempel det vinduene dugger til i kjøretøyet vårt.

For at bilens klimaanlegg – eller klimakontroll – skal fungere riktig og ikke lider av sammenbrudd det er viktig å gjennomføre en korrekt vedlikehold av systemet. Den ideelle temperaturen for kjøring er mellom 20ºC og 24ºC, så dette er temperaturen som anbefales å opprettholde i kupeen på kjøretøyet vårt. Hvis vi har et klimaanlegg, kan vi stille inn denne temperaturen direkte, mens vi i et konvensjonelt klimaanlegg kun kan velge mer eller mindre varme -og kulde- og mer eller mindre luftstrøm.

klimaanlegg bil 3

De vanligste symptomene på klimaanlegg

Etter hvert som vi gikk videre, den riktige Forebyggende vedlikehold av klimaanlegg, eller klimakontroll, er avgjørende for unngå sammenbrudd i klimaanlegget til kjøretøyet vårt. Og det betyr at, avhengig av hva produsenten av kjøretøyet vårt anbefaler i vedlikeholdsboken, må komponenter som kompressoren, kjølemediegassen, dehydreringsfilteret eller kanalene kontrolleres, blant andre komponenter relatert til systemet. klimaanlegg.

Han symptom på klimaanleggssvikt som gjentas hyppigst, og som derfor er det mest vanlige, er det klimaanlegget avkjøles ikke. Og dette kan varsle oss om et typisk havari, og det er at kjøretøyet vårt mister eller har mistet kjølemediegass. Det kan skyldes en lekkasje eller en annen relatert feil, men hvis dette skjer vil vi lett se at systemet slutter å kjøle ned kupeen i bilen vår på riktig måte.

bil klimaanlegg

Det er et annet symptom på en feil i klimaanlegget som er veldig vanlig, og det har å gjøre med oljelekkasjesom direkte påvirker kompressor forårsake betydelig skade. Hvis kompressoren er skadet, kan vi faktisk merke at klimaanlegget i bilen vår ikke kjøler, eller ikke kjøler med den hastigheten det skal. På de mest intenst varme dagene, som det er tydelig, vil denne feilen være mer merkbar fordi bilen vil ha enda større problemer med å nå temperaturen som vi har stilt klimaanlegget vårt på.

Og til slutt, hvis vi legger merke til det vinduene dugger til Med letthet, når vi bruker klimaanlegget eller klimaanlegget, er det mulig at vi står overfor et annet av de vanligste symptomene på klimaanleggssvikt. Hvis dette skjer, kan det ha vært skade på fordamper av klimaanlegget, eller at den aktuelle feilen påvirker klimasonden.

De er selvfølgelig også veldig typiske dårlig lukt når du bruker klimaanlegget eller oppvarmingen. Og dette skjer på grunn av problemer i kabinfilter. Dens erstatning, som er inkludert i det typiske vedlikeholdet av enhver bil, bør være nok til at interiøret i bilen vår lukter skikkelig igjen. Det finnes imidlertid måter å fjerne vond lukt raskt, billig og uten å måtte gå på verksted.

Leave a Comment