Ta en titt inne i Audi e-Tron

I flere måneder har vi kjent utsiden av prototypen til Audi e-tron men interiøret har så langt vært helt ukjent. Vi vet at i noen land der regelverket tillater det, vil det ikke ha speil, og vi var fascinert av å vite hvordan den tyske produsenten ville ha løst dette. Vel, nå vet vi noen flere detaljer.

For det første, fremtidens interiør Audi e-tron minner til en viss grad om den nye Audi Q8 og også A7 i det minste når det gjelder interiøroppsettet. Informasjonen presenteres i tre skjermer fordelt mellom dashbordet, infotainmentsystemet og under det klimakontrollen.

Audi e-Tron: OLED-skjermer i dørene i stedet for speil

Audi etron interiør 09

Det som er mest slående er løsning tatt i bruk for å eliminere konvensjonelle bakspeil og at disse er erstattet av høydefinisjonskameraer som sender bildene inn. I andre prototyper ble dette bildet vist i instrumentpanelet bak rattet, men Audis ingeniører har bestemt seg for å bruke en løsning som kombinerer det faktum at vi er vant til å se ut av vinduene med ny teknologi.

Det er derfor dørene foran har en syv tommers HD OLED-skjerm som lar oss se gjenstandene vi har på sidene. På denne måten kan vi fortsette å opprettholde den automatiserte gesten med å snu hodet for å se på bakspeilet.

Andre detaljer som vi observerer inne er for eksempel Bang & Olufsen lydsystem som vil inneholde totalt 16 høyttalere sammen med en 705 w forsterker.

Forventet dato for presentasjonen det var 30. august i Brussel men på grunn av arrestasjonen av konsernsjefen i Audi, er datoen utsatt. Likevel gleder vi oss til å se hva Audi tilbyr i sitt første 100% elektriske kjøretøy.

Leave a Comment