Tesla kunngjør tre nye elbiler, den ene er en kompakt med 53 kWh batteri

Tesla Han hadde allerede nylig snakket om sitt «Masterplan del 3»men han har nettopp offentliggjort en dokumentasjon der han gir mer informasjon om din langsiktige strategi. I denne dokumentasjonen, blant mye annet, viser selskapet til tre nye elbilmodeller blant annet er det en som passer inn i det kompakte segmentet. Det er en annen som vil være varebil både som nyttekjøretøy og i persontransportkonfigurasjon, pluss at en buss er på vei.

Selvfølgelig kommer alle disse nye Tesla-modellene til å være elektriske. Og når det gjelder Teslas neste kompakte elbilalt tyder på at de refererer til Tesla Model 2. Som vi forresten ikke engang helt vet om den vil komme på markedet under det navnet. Det som har lekket er at det vil ha en inngangspris på rundt 25.000 euro, omtrent. Og også, takket være denne nye dokumentasjonen, vet vi at for ham har merkevaren ledet av Elon Musk planlagt en nytt 53 kWh batteri av energilagringskapasitet. Noe interessant, fordi basert på batterikapasiteten kan vi få en omtrentlig ide om autonomi som denne nye Tesla Model 2 kunne oppnå.

dokumentasjon tesla modell 2

Flere detaljer om Tesla Model 2, merket refererer allerede til et nytt batteri med 53 kWh kapasitet og hvilken type celle det vil bruke

I forhold til Tesla Model 2som er det mest interessante av all denne nye informasjonen, se en nytt 53 kWh batteri av energilagringskapasitet og også detalj som batteriet vil være sammensatt av LFP-type celler. Som vi allerede vet, tillater denne typen kjemi utvikling av mye billigere elbiler, men på bekostning av en lavere energitetthet. Det som for øyeblikket ikke er kjent er hvem som skal være leverandør av dette batteriet, og sannheten er at Tesla jobber med flere selskaper som Panasonic eller BYD.

Et annet nøkkelfakta som skal trekkes ut fra denne dokumentasjonen er at for sin ny kompakt elbilsom vi antar vil være Tesla Model 2, og det til slutt det blir som en mindre Tesla Model Yhar et salgspotensial på 42 millioner enheter. Med andre ord sørger merket for hverken mer eller mindre enn dobbeltsalg av Model 3 og Model Y med denne nye utgivelsen, selv om de i dokumentasjonen ikke spesifiserer når de planlegger å nå disse salgene.

tesla semi røntgen

Samme uke har vi fått vite at Tesla forutser 4 millioner enheter produsert per årmed tillegg av nye Gigafactory i Mexicoog legger til den andre halvparten produsert av Giga Berlin og Giga Shanghai. Merket forbereder seg på å oppleve en sterk vekst i de neste årene. Som for øyeblikket kommer til å bli drevet av ham Tesla Model Ysom er den desidert mest solgte elbilen, men bør få et enda større løft med ankomsten av Tesla Model 2.

Den andre informasjonen som Tesla gir i denne dokumentasjonen er at de forventer at deres ny elektrisk varebiltilgjengelig i kommersiell og persontransportversjonvil bruke når en 100 kWh batteri av energilagringskapasitet. I dette tilfellet med NCM-celler. Og det er nysgjerrig, fordi det nordamerikanske merket regner med 10 millioner salg som et potensial for denne modellen, noe som vil gjøre at den blir plassert i tredje posisjon bak Tesla Model 2 og Model Y/3.

Og vi kan også se, i samme dokumentasjon, som Tesla har i hendene batterier opp til 800 kWh av energilagringskapasitet for lastebiler for godstransport og langdistanse som tilfellet er med Tesla Semi. Når det gjelder bussen, men selv om batteriet kommer til å bli veldig stort, kommer de til å holde seg på «bare» 300 kWh. Det som er overraskende er at for lastebilene vil 800 kWh-batteriet være av NCM-typen, og for bussen vil de imidlertid være basert på LFP-kjemi.

Leave a Comment