To nye Toyota-elektriske med BYD, klare til å komme i 2024

Toyota har alltid vært en ledende produsent over hele verden for sin mekanikkmen ankomsten av elektrisk bil Situasjonen din er fullstendig i endring. Japaneren, som alltid har kunnet skryte av pålitelighet av sine motorer med en stor salgstale, er nå gir etter for BYD-teknologi som en måte å redde deg selv fra store feil. De har kommet dårlig og sent til elbilen, og det er Toyota bZ4X et godt bevis på. Men den Kina-eksklusive bZ3, og i samarbeid med BYD, blir en suksess i sine tidlige dager. Så de kommer til å forlenge dette frieriet og det er slik de viser det sine to nye elbiler avansert på Shanghai Auto Show i 2023.

På Shanghai Auto Show i 2023, Toyota har hatt sitt fremtredende øyeblikk og har undervist to konsepter for fremtidens elbiler som påpeker det vil bli produsert i 2023 og at det ser ut til at de ikke kommer til å selges i USA eller i Europa, kun i Kina. Vi får se om dette er tilfelle eller om de bestemmer seg for å bringe dem til Europa, noe som ville være det logiske å gjøre. Faktum er at igjen, som med Toyota bZ3 som nettopp har kommet på markedet, har de bestemt seg partner med BYD. Noe som er en suksess for klienten, fordi de har noen av de beste teknologiene for elbiler, men hva blader i bevis japanernes situasjon angående elbilen. De har ikke verken egne motorer eller egne batterierettersom de alltid har hatt varmemotorer, for å gi kunden det de alltid har tilbudt.

toyota bz ledig plass

Den nye Toyota-elektrikken med BYD, bZ Sport Crossover Concept og bZ FreeSpace

Han Toyota bZ Sport Crossover Concept viser et design i tråd med det nyeste av merket, men tatt til et konsept av salong crossover. Noe relativt likt Citroen C5 Xmen med en sportigere stil og antagelig mer aerodynamisk. Det er tross alt en «konseptbil», med mye fantasi involvert og ganske langt unna det som endelig skal produseres. Spesielt med hensyn til interiøret, som det også er bilder av, som i det minste forutser interessen til det japanske merket i gi teknologien en snurr og ta det til slutt.

Med tanke på det Toyota har annonsert 10 nye elbiler frem til 2026Toyota bZ Sport Crossover Concept forventer allerede en nytt karosseri som det ser ut til at de kommer til å satse på. Og faktisk er det noe halvveis mellom en salong og en SUV. Noe som forresten flere og flere produsenter kommer til å satse på fordi det kombinerer det beste fra begge ideene og fremfor alt går det til fordel for energieffektivisering. Noe som selvsagt er essensielt for å få elbiler med god rekkevidde.

toyota bz sport crossover konsept interiør

Og den andre av disse to avanserte elbilene er Toyota bZ FreeSpace. En mye mer praktisk idé, en stor SUV som skiller seg ut fremfor alt for veldig firkantede former. Her er tanken å tilby en meget romslig hytte, med plass tilgjengelig ikke bare for sjåføren og hans passasjer, men også for andre seterad og bagasjerommet. Og med det en elbil tillater, en hytte på et mer komplett funksjonsnivå.

Men tross alt er både det ene og det andre ganske vage begreper hva som til slutt skal settes i produksjon. En fjern tilnærming til endelige modeller som de til slutt vil ha lignende silhuetter til disse «konseptbilene». Det mest interessante, som er relatert til fordelene ved elektrisk drivlinje, autonomi, batteri og selvfølgelig konfigurasjon av interiøret ditt, de har ganske enkelt latt det vente for å gi oss mer presis informasjon i fremtiden. Ikke noe spennende, men Toyota har i det minste grepet den kraftige hånden til BYD og de kommer til å doble sitt engasjement for elbilen.

Leave a Comment