Toyota lanserer sine nye elbiler som er 40 % billigere og har 800 km autonomi

Forholdet til toyota med elektriske bilerfrem til i dag, har vært en reell fiasko. Her selger de kun bZ4X, som har ikke vekket interesse i det hele tatt og sammenlignet med konkurrentene er det ikke et godt kjøpsalternativ. Men merket er fullt klar over kritisk situasjon hva de går gjennom i denne forstand, og de har allerede kunngjort at de jobber gi det en snurr til hele strategien din. Vel, vi har allerede første nøkkelfremføring om hva de skal gi ut. Den vil ankomme i år 2026definerer de det som deres «neste generasjon» av elektriske bilerog det er to viktige fakta å snakke om: De blir 40 % billigere enn Toyota bZ4X, og med 800 km autonomi.

Den siste informasjonen vi har er det toyota går videre i utviklingen av disse elbilene ny generasjonog det har de allerede våget å love i år 2026 Det vil være når de begynner å nå markedet. Blant dataene som har blitt avansert, sikrer de det effektivt De vil være 40 % billigere enn Toyota bZ4Xog de har også våget å fremme som vil gi 800 km autonomi. Det japanske merket kommer til å basere sin strategi på to batterieren av dem med NCM ternær kjemi høy ytelse og fokusert på å tilby maksimal autonomiog den andre med LFP-celler og fokusert på å tilby lavere priser. I virkeligheten er dette nøyaktig samme formel som mange andre merker allerede følger.

toyota bz4x 1

Toyotas nye elbiler, 800 km autonomi og 40 % billigere enn Toyota bZ4X

Denne strategien for å ha to batterier er basert på merkevarens intensjon om å tiltrekke seg en bredere kundebase, og oppfyller forventningene til svært forskjellige profiler. I tillegg til batteriet Popularisering (LFP) og Ytelse (NCM)det japanske merket har avansert det mellom årene 2027 og 2028vil et høyytelsesbatteri bli lagt til rekkevidden som vil nå 1000 km autonomi, og det vil tjene til å erstatte det ytelsesbatteriet vi refererte til. Men også det batteriet med 1000 km autonomi Det blir 10 % billigere.

Takero Kato, president for Toyotas utviklingssenter for elektriske kjøretøy, sa: flere batterialternativer vil være nødvendig, akkurat som i dag tilbys forskjellige typer motorer. Videre insisterte han på at «det er viktig å tilby løsninger batteri kompatibel med en rekke modeller og av behov av kundenes. Modellene som skal bruke disse batteriene vil representere 1,7 millioner av totalt 3,5 millioner elektriske at merket håper å selge over hele verden innen 2030. Det vil de også være, sammenlignet med Toyota bZ4X, lettere og mer aerodynamisk. Det som etterstrebes er maksimal effektivitet.

toyota

Et av hovedpunktene i denne utviklingen av mer effektive modeller er redusere høyden av karosseriet, som åpenbart kommer til å gjøre bakkeklaring av modellene er også mindre. Dette, har de avansert, er en nøkkelfaktor for forbedre effektiviteten fordi det i sin tur tillater design lavere og mer aerodynamiske kjøretøy. Den nåværende Toyota bZ4X har en 150mm høyde mellom batteriet og bakken, men det vil det redusere til 120 mm for neste generasjons modeller.

Og de har gjort enda et interessant fremskritt, og det er at de også skal gjøre sport med høy ytelse med en batterihøyde på 100 mm bare. I tillegg til alt dette ovenfor, som utvilsomt allerede er interessant, toyota har bekreftet at batteriene fast tilstand; det vil si at deres batterier med fast elektrolytt, kan være masseproduksjon fra 2028. Så for det året vil forbedringene i deres elektriske biler, med absolutt sikkerhet, være de mest relevante i tiåret.

Leave a Comment