Typer firehjulsdrift, hvilken er bedre?

De firehjulstrekk ble født i 1967 og, som du kan forestille deg, siden den gang har utviklet seg mye, og tar også forskjellige ruter. Den er designet i alle fall med den hensikt forbedre kapasiteten av transformasjon av energi som genererer motoren bevegelse. Men Hvilke typer firehjulsdrift finnes? Og hva er mest interessant… hvilken av dem er best for din «4×4» eller SUV?

Som vi forventet, er målet med firehjulsdrift å optimalisere transformasjon av motorenergi til kjøretøybevegelse. Og dette er slik så lenge trekkraft antall dekk oppnås ikke -så lett- ved å bruke fire drivhjul, i stedet for bare to.

Permanent og tilkoblingsbar firehjulsdrift

For å forstå disse alle hjulstrekk typer Det er interessant å vite før hva som er differensialsperren. Fordi? For med dette har kjøretøyene permanent firehjulsdriftsom har sine fire hjul i konstant trekkraft på girkassen og drar nytte av senterdifferensial for å la hjulene på for- og bakakselen ha en uavhengig spinn. Hvis differensialen er låst, som er det som tillater denne uavhengige rotasjonen, er det en lik fordeling av trekkraft mellom begge akslene.

Derimot i kjøretøy med tilkoblingsbar firehjulsdrift vi har en konfigurasjon av for- eller bakhjulsdrift med kobling av den andre aksen. Og de kan stole på senterdifferensial å bruke firehjulsdrift i alle hastigheter, eller ikke ha det, og derfor reservere den tilkoblede firehjulsdriften for avhengig av hvilke overflater og kun ved lav hastighet.

quattro overføring

sentrum sprer seg

Haldex og Torsen

Han torsen system -blant sentrale oppslag- er en av de mer effektivsiden den er kapabel mekaniskå lage en automatisk dreiemomentdeling mellom aksene. Problemet med disse systemene, som de brukes mindre og mindre, er at det representerer en merkbar økning i gjennomsnittlig drivstofforbruk. Nettopp derfor er Haldex system Det har blitt foreslått som et av de beste alternativene: det brukes i kjøretøy med trekkraft på en aksel, og lar dreiemoment sendes til den andre akselen i tilfelle av adhesjonstapmed en 90/10 rollebesetning.

elektronisk differensial

Andre systemer, kalt elektroniske differensialerer de som utnytter ABS-sensorene til endre dreiemomentfordelingen automatisk avhengig av kjørestil eller type underlag med forskjellige moduser. Systemer som vi generelt kan konfigurere for skitt, snø, motorvei og automatisk drift; det vil si å la seg være den som erkjenner behovene til enhver tid.

Mer i vårt SUV- og 4×4-forum

Leave a Comment